Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencisi Greenidge, 2.300 Tane Miner Aldı

New York’ta faaliyet gösteren Bitcoin madencilik şirketi Greenidge Generation, Digital Currency Group’a (DCG) bağlı olan Foundry LLC’den yaklaşık 2.300 tane Whatsminer M30S aldığını ve 6.000 tane Antminer S19 almak için gerekli finansmanı sağladığını duyurdu.

Greenidge Generation, cihazların 1.800 tanesinin alımının gerçekleştiğini, kalan kısmının yılın dördüncü çeyreğinde alınacağını açıkladı. Şirket, Foundry Digital LLC’den aldığı cihazları halihazırda New York’taki karbon nötr tesisinde kullanıyordu.

Şirket, finansman sağladığı Antminer S19 model cihazların yaklaşık 5.000 tanesinin faal durumda olduğunu, kalan kısmının yılın üçüncü çeyreğinde teslim edileceğini belirtti.

Greenidge; Blockcap, Hut 8, Bitfarms, Hive, BitDeer, Bit Digital ve Foundry gibi kuruluşların yer aldığı Foundry USA Pool adlı maden havuzuna yaklaşık 800 PH/s’lik bir katkıda bulunacak.

Şirket, 2 Temmuz’da yaptığı açıklamada Güney Carolina’da ikinci maden tesisini kurmayı planladığını ve 2025 yılına kadar maden kapasitesini 500 megavata çıkarmayı hedeflediğini duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!