Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfarms Altı Ayda 1.357 Bitcoin Üretti

Québec genelinde beş tane maden tesisi işleten madencilik şirketi Bitfarms, 2021’in ilk altı ayı içerisinde toplamda 1.357 adet Bitcoin ürettiğini ve borsada işlem gören Kuzey Amerikalı madenciler arasında en çok BTC üreten isim olduğunu açıkladı.

Bitfarms, çarşamba günü yaptığı paylaşımda haziran ayı içinde 265 tane Bitcoin kazdığını ve yılın ilk yarısı boyunca hidroelektrik kullanarak 1.357 Bitcoin ürettiğini belirtti. Şirket, ürettiği 1.445 tane Bitcoin için saklama hizmeti aldığını açıkladı.

Haziranda MicroBT’den 120 PH/s kapasiteli 1.500 tane miner alan şirket için geçen ay, bu yılın en üretken ayı oldu. Ocak ayında 199 tane BTC üreten şirket, haziranda bunun üstüne %33 ekledi.

Bitfarms, haziran ayındaki bu verimliliği “Bitcoin ağındaki zorluk seviyesinin, Çin’deki gelişmeler sonrası yaşadığı düşüşe” bağladı. Blockchaindeki zorluk seviyesi, 3 Temmuz’da %27,94 oranında, tarihi bir düşüş yaşamıştı.

Bitfarms CEO’su Emiliano Grodzki, Bitfarms’ın madencilik sektöründeki pazar payını Çin’deki gelişmelerden faydalanarak büyütebileceklerini açıkladı.

Şu anda günlük olarak 13 tane Bitcoin ürettiğini belirten şirket, temmuz ayı boyunca 400’den fazla BTC üretmiş olmayı hedefliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!