Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BlackRock CEO’su: Kripto Paralara “Çok Küçük” Talep Var

Yönetimi altında yaklaşık 10 trilyon dolar değerinde varlık bulunduran BlackRock’ın CEO’su Larry Fink, çarşamba günü katıldığı bir CNBC yayınında kripto paralara duyulan talebin “çok küçük” boyutlarda olduğunu söyledi.

  • Kripto paraları bugünkü Squawk Box programında değerlendiren BlackRock CEO’su, son iki hafta içerisinde hiçbir müşterinin kripto paralar hakkında soru sormadığını söyledi.

  • Bitcoin gibi kripto paraları uzun vadeli yatırım seçeneği olarak değerlendiren Fink, emeklilik fonlarının ve uzun vadeli yatırımcıların kripto paralara odaklanmadığını ve bu varlıkların bu tarz yatırımlar için uygun olmadığını söyledi.

  • Fink, Aralık 2020’de verdiği bir demeçte kripto paraların “birçok kişinin dikkatini çekmeye” başladığını ve bunun global bir varlık türü haline gelebileceğini söylemişti.

  • BlackRock, rezervinde 105.085 tane Bitcoin bulunduran MicroStrategy’nin en büyük hissedarı konumunda. Şirketin MicroStrategy’de sahip olduğu %14,56’lık pay, toplamda 752.8 milyon dolara denk geliyor.
Görsel: Larry Fink, CEO, BlackRock and Duncan Niederauer, CEO, NYSE at the FT CNBC Nightcap, Davos (Financial Times/Flickr, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!