Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencisi Riot Blockchain, Satın Aldığı Sağlayıcı Şirket ile İşlem Gücünü Artıracak

Yapılan basın açıklamasına göre ABD’nin önde gelen mining şirketlerinden Riot Blockchain (RIOT), elektronik ekipman sağlayıcısı ESS Metron’u 25 milyon dolar nakit ve 715,41 Riot hissesine karşılık (toplam 50 milyon dolar) satın aldı.

Denver merkezli ESS Metron, Riot’un Texas’taki Whinstone tesisinin önemli bir tedarikçisidir. Aynı zamanda bitcoin üretimini artırmak için “yüksek mühendislik ürünleri ve özel ürün teklifleri” sağlar.

Riot bu satın almanın ESS Metron kritik altyapı malzemeleri sağladığı için yeni madencilerin kurulumuna yardımcı olacağını söyledi.

Riot CEO’su Jason Les:

ESS Metron’un önde gelen elektronik tedarikçilerle olan ilişkileri, şirketin tedarik zincirindeki konumunu önemli seviyede geliştirdi.

dedi.

Riot aynı zamanda ESS Metron’un 200 megawatt’lık genişleme projesi için özel “sıvı soğutma teknolojisi” geliştirmesine yardımcı olduğunu söyledi.

Riot Blockchain 3 Kasım 2021’de yaptığı açıklamada, önümüzdeki yıl 7.7(EH/s)‘ye çıkmasını beklediği bitcoin madenciliği işlem gücü tahminini 8.6(EH/s)‘ya yükseltti. Bu gelişmede sıvı soğutma teknolojisinin herhangi bir etkisi bulunmuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!