Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brezilyalı E-Ticaret Devi Kripto Para İşlemleri İçin Paxos İle Anlaştı

Piyasa değerine göre Latin Amerikan’ın en büyük e-ticaret şirketi olan  Mercado Libre, Brezilya’daki kullanıcılarının kripto para birimlerini satın almasına, satmasına ve depolamasına izin vermek için Paxos’un blok zincir alt yapısını kullanacağını duyurdu.

Geçtiğimiz hafta Mercado Libre’nin kurucu ortağı ve CEO’su yaptığı bir Twitter paylaşımı ile kullanıcılarına kripto para alım-satım ve depolama hizmeti sağlayacaklarını duyurmuştu. Yaptığı yazılı bir açıklamada bu hizmet için kiminle çalışacaklarına değinmeden kripto para ekosistemine dünya standartlarında bir şirket ile gireceklerini belirtmişti.

Yapmış oldukları yeni açıklama ile ortaklığını duyuran şirket ayrıca, kullanıcılarının aralık ayı sonundan itibaren bitcoin (BTC), ethereum (ETH) ve Pax dolar (USDP) alım-satım işlemlerini Mercado Libre’nin dijital cüzdanı olan Mercado Pago üzerinden gerçekleştirebileceğini ve şirket minimum işlem tutarının 1 Brezilya Real’i olacağını söyledi.

Paxos Strateji Başkanı Walter Hessert yaptığı açıklamada Mercado Pago’nun bu girişiminin 200 milyondan fazla Brezilyalıya kripto para erişimi sağlayacağını söyledi.

Bu, kıta genelinde kripto para birimlerinin ana akım olarak benimsenmesini hızlandıracak. Bunu mümkün kılmak için Mercado Pago ile ortak olmaktan heyecan duyuyoruz

Paxos, 2020’nin sonlarına doğru PayPal ile gerçekleştirdiği entegrasyona benzer düzenlemeler ile Mercado Pago kullanıcılarına kripto para ticareti ve depolama işlemleri sunacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!