Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitmain destekli BitFuFu Güç Oranlarındaki Düşüş Sebebiyle Kazakistan’dan Çekiliyor

BitFuFu bugün (2 Aralık 2021) Coindesk’e verdiği demeçte haftalardır süren güç kesintilerine dayalı olarak Kazakistan’daki rigleri terk ettiğini, Bitmain’den yeni rigler alarak Amerika’da kurduğunu söyledi.

Kazakistan hem önceden var olan altyapı problemleri hem de Çin’de madenciliğin yasaklamasından sonra ülkeye giriş yapan çok sayıda madenci sebebiyle ciddi elektrik problemleri yaşıyor. Kazakistan ulusal şebeke operatörü, eylül ayından itibaren elektriği kripto madenlere kısıtlı şekilde dağıtmaya başladı.

Kasım ayında Enerji Bakanı legal madenciler için herhangi bir kısıtlama olmayacağının güvencesini verdi. Ancak yapılan bu açıklamaya rağmen kısıtlamalar devam etti. Geçtiğimiz ayda Xive adlı madenci 2500 adet rig ile yaptığı madenciliğe enerji seviyelerindeki düşüş nedeniyle son verdi.

BitFuFu şirketi normal şartlarda kullanıcılara tesisleri işletme zahmetine girmeden sadece yatırım yaparak kazanma imkanı sunuyor ancak Kazakistan’daki tesisler inaktif konumda olduğundan şimdilerde kullanıcılar yatırımlarından bir getiri elde edemiyor.

Bir kullanıcı makinelerin bir aydan uzun süredir inaktif durumda olduğunu, eğer parasını iade ederlerse platformdan ayrılacağını söylerken bir başka kullanıcı kesintilerin ekim ayının ortalarında başladığını, bu durumdan endişe duyduğunu ancak platforma karşı herhangi bir kızgınlığının olmadığını dile getirdi.

BitFuFu makineleri Kazakistan’da satmayı düşündüğünü fakat henüz kesin bir karara varmadığını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!