Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Madencilik Şirketi Kazakistan’daki Elektrik Sorunu Nedeniyle Madeni Kapattı

Xive kurucu ortağı Didar Bekbau, artık Güney Kazakistan’da madencilik yapmanın mümkün olmadığını söyledi.

Bekbau’nun CoinDesk’e verdiği demeçte, yeterli elektrik kaynağı olmadığını belirterek 2500 tane madencilik yapan cihazını kapattığını söyledi.

Son zamanlarda Çin’den çıkan madencilerin çoğunun tercih ettiği Kazakistan’da birdenbire çok fazla madencilik tesisi kuruldu. Ülkenin güney kısmında fazla elektrik üretim tesisi bulunmadığından madencilerin elektrik kesintileriyle boğuştuğu biliniyor.

Xive, 2.500’den fazla makine için yeni bir yer arıyor, ancak Bekbau: ”Güney Kazakistan’da artık madenciliğin mümkün olmadığı açık.” dedi.

Geçen ay, Enerji Bakanlığı, yeni madenlerin güç desteğini 100 megawatt’a çıkaracak bir düzenleme taslağı yayınladı. Bakanlık daha sonra, ulusal elektrik şebekesini tehlikeye atmadığı sürece ve elektriği yasal bir şekilde kullanarak madencilik yapıldığında herhangi bir kısıtlama olmayacağını söyledi.

Son zamanlarda hükümet, kripto madencilerini bağımsız yenilenebilir enerji kapasitesi geliştirmeye teşvik etmek istediğini söyledi. Kazakistan Blockchain Teknolojisi Derneği yönetim kurulu başkanı Sapar Akhmetov bir haber sitesine verdiği demeçte, Kazakistan’ın yenilenebilir elektrik kapasitesini önümüzdeki bir iki yıl içinde geliştirmeyi umduklarını söyledi.

Cambridge Üniversitesi Alternatif Finans Merkezi’nin Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksi verilerine göre, Ağustos ayı itibarıyla Kazakistan, ABD’den sonra dünyanın en büyük ikinci kripto madenciliği ülkesi.

Bekbau, 24 Kasım’da madenden çıkarılan son cihazın videosunu Twitter’da paylaştı.


Görsel: Kazakistan, Bitcoin Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!