Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan’da Sunulacak Kripto Para Tasarısının Belirsizliği Piyasayı Hareketlendirdi

Hindistan parlamentosunun önümüzdeki haftalarda gündeme alacağı ve kripto paraların yasal statüsünü nasıl etkileyeceği konusunda belirsizliklerin bulunduğu tasarı, yerel piyasada hareketliliğe yol açtı.

Halk Meclisi tarafından dün yayımlanan resmi bildiriye göre “2021 Tarihli Kripto Para ve Resmi Dijital Paranın Regülasyonu Tasarısı”, parlamentonun kış döneminde görüşülecek.

Her yıl üç dönemden geçen Hindistan parlamentosu, kış dönemini 29 Kasım’da başlatıp 23 Aralık’ta sonlandıracak.

Yayımlanan resmi belgeye göre tasarı kapsamında “kripto paraların temelinde yatan teknolojiyi destekleyebilmek için belli başlı istisnalara yer vermekle” birlikte, “Hindistan’daki tüm özel kripto paraların yasaklanması” görüşülecek.

Hindistan parlamentosu buna benzer bir tasarıyı bu yılın başında da görüşmeyi planlamış ancak bu tasarı gündeme hiç alınmamıştı.

Kış döneminde parlamentoya girecek olan ve içeriği henüz bilinmeyen tasarı, Hindistan’daki kripto para piyasasının hareketlenmesine yol açtı. Yerli borsalardan WazirX’teki BTC/INR paritesi, sabah saatlerinde dolar cinsinden 52.000 doların altına kadar düştü.

Reuters’ın bir hükümet yetkilisine dayandırarak aktardığı habere göre hükümetin planı, dijital merkez bankası parasının önünü açmak için tüm özel kripto paraları yasaklamak olacak.

CNN-News18 tarafından bu sabah paylaşılan bir habere göreyse hükümet “büsbütün bir yasak” getirmektense kripto paraların kötüye kullanımını önleyecek bazı uygulamalar hazırlayacak.

Halk Meclisi tarafından yayımlanan resmi belgede kullanılan “özel kripto para” teriminin, hangi kripto varlıkları kapsadığı bilinmiyor.

Resmi olmayan verilere göre 15 milyon kripto para kullanıcısının varsayıldığı Hindistan’ın başbakanı Narendra Modi, kısa süre önce yaptığı açıklamalarda kripto paraların genç nesil üstündeki etkileri hakkında uyarıda bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!