Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amsterdamlı Maven 11 Capital, 120 Milyon Dolarlık Kripto Fonunu Duyurdu

Amsterdam merkezli kripto para ve blockchain yatırım şirketi Maven 11 Capital; altyapı düzeyindeki protokollere, DeFi ve Web 3.0 uygulamalarına yönelik 120 milyon dolarlık fonunu tanıttı.

Maven 11 Capital tarafından perşembe günü yapılan açıklamaya göre Venture Fund II olarak adlandırılan fona yüksek net servet sahipleri, kripto girişimcileri, aile ofisleri ve kurumsal yatırımcılar destek verdi.

2015 yılında kurulan Maven’ın oluşturduğu ilk yatırım fonuna yalnızca yüksek net servet sahibi kişiler katılım gösterirken, ikinci fon daha geniş bir yatırımcı grubuna ulaşmayı başardı.

Kripto para ekosistemine yatırım yapmaya 2017’de başlayan şirket, o tarihten beri Celestia, Qredo, Nym Technologies ve Spectral Finance’e girişim sermayesi sağlamasına ek olarak, Venture Fund II kapsamında şimdiden Merit Circle’a, Maple Finance’e, Anoma’ya ve Zapper’a yatırım yaptı.

Maven 11 Capital’ın ortaklarından Joost van der Plas, oluşturdukları 120 milyon dolarlık yeni fonla ilgili olarak, “Yatırımcılar yatırım yapmanın ötesinde, [yatırım yaptıkları] toplulukların ve ekosistemlerin aktif üyeleri haline de geliyor olmanın değerini biliyorlar. Bunun artık göz ardı edilemeyecek bir alan olduğu çok açık.” dedi.

Şirketin gelecekteki yatırım stratejisinin merkeziyetsiz finans uygulamalarına ve non-fungible token (NFT) temalı altyapı sağlayıcılarına yönelik olması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!