Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IOTA, Assembly Katman-1 Ağını Başlatmadan Önce Tedarik Ödüllerinin Yüzde 70’ini Dağıtıyor

Iota, Merkeziyetsiz finans (DeFi) ve Non-fungible token (NFT)’lar dahil olmak üzere çok sayıda sektörde büyümesi amacıyla Assembly Katman-1 akıllı sözleşme ağını başlatmaya hazırlandığını duyurdu.

IOTA’nın yeni Assembly platformu, geliştiricilere kendi akıllı sözleşmeleri için özelleştirme ve başlatma esnekliği sunacak. Assembly, geliştiricilerine, yaratıcılarına, ilk katılımcılarına ve Assembly ekosisteminin DAO’larına toplam ASMB token arzının %70’ini dağıtacak.

Bu %70’lik kısmın dağılımda %40′ını DAO, %20‘sini IOTA’ya sahip olan yatırımcılara, %10‘unu ilk katılımcılara ve ekosistem geliştiricilerine dağıtacak ve son %20‘sini Iota Vakfı’na bırakacak şekilde ayarlanmıştır.

Yeni merkeziyetsiz akıllı sözleşme platformu Assembly, IOTA’nın akıllı sözleşmesine benzeyen ama yeni bir mimariye sahiptir. Ayrıca, akıllı sözleşmeler arasında birlikte çalışabilirlik için güvenilir bir köprü olarak IOTA ağından yararlanır.

IOTA Vakfı Kurucusu Dominik Schiener şunları söyledi:

Assembly, dApp geliştiricileri için sınırsız fırsatlar ve benzersiz teknik özellikler sunarak en büyük kripto para ekosistemlerinden biri olmayı hedefliyor. Assembly, açık ve topluluk tarafından yönetilen bir ağ kurarak, Web 3.0 ve Metaverse akımlarına da lider olmayı hedefliyor.

Son yedi günlük periyotta yaklaşık %7,5‘luk değer kaybı yaşayan IOTA, bu yazının kaleme alındığı dakikalarda CoinMarketCap verilerine göre 1,49 dolardan işlem görüyor.

IOTA, CoinMarketCap’in yaptığı listede ise en değerli 46. kripto para olarak yer alıyor. Koinin günlük işlem hacmi ise155.477.565 dolar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!