Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencisinden Dev Anlaşma: 155 Milyon Dolarlık Satın Almayla Büyüyor!

Bitcoin (BTC) madencilik şirketi CleanSpark, bir diğer madencilik şirketi olan GRIID’i satın alacak.

CleanSpark, Bitcoin madenciliği sektöründeki önemli adımlardan birini atarak GRIID Infrastructure’ı 155 milyon dolarlık bir anlaşmayla satın alacağını açıkladı. Anlaşma tamamen hisse bazlı olacak ve şimdiden her iki şirketin yönetim kurulları tarafından onaylandı.

Bu haber, Bitcoin madenciliği birleşme ve satın alma (M&A) faaliyetlerinin son halving etkinliğinden sonra hız kazandığı bir dönemde geldi.

Anlaşmanın üçüncü çeyrekte tamamlanması bekleniyor ve CleanSpark, yıl sonuna kadar Tennessee’de 100 MW kapasiteye ulaşmayı ve 2026’da bu kapasiteyi 400 MW’ın üzerine çıkarmayı hedefliyor. Şirketler ayrıca CleanSpark’a 20 megavat (MW) güç kapasitesi tahsis edecek bir barındırma anlaşması imzaladı.

Konu hakkında açıklamada bulunan CleanSpark CEO’su Zach Bradford, bu anlaşmanın başarılarının devamı için önemli olduğunu dile getirdi:

Bu satın alma, Tennessee’de önümüzdeki üç yıl içinde Georgia’da son üç yılda gururla başardığımızı başarmak için bize açık ve istikrarlı bir yol sağlayacak. Bu başarı, değerli ve uzun vadeli enerji sözleşmeleriyle desteklenen 400 MW’dan fazla altyapı inşa etmekti.

Duyurunun ardından GRIID hisseleri %50’den fazla düşerken, CleanSpark’ın hisseleri yaklaşık %4 arttı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!