Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Aktif Bitcoin Arzı Kurumaya Devam Ediyor

Alım-satım platformlarından çıkan ve artık liklt olmadığı kabul edilen Bitcoinlerin sayısı, üç yıldır hiç olmadığı kadar hızlı artıyor. Bu sayı, güncel haliyle Temmuz 2017’dekinden dahi daha yüksek.

Glassnode; halihazırda tespit edilmiş bireysel ve kurumsal Bitcoin adreslerini kullanarak toplam BTC arzının ne kadarının likit olduğunu hesaplar. Alım/satım amaçlı kullanılmayan ve likit olmadığı varsayılan Bitcoinlerin sayısı, ayı piyasalarında azalma; boğa piyasalarında artma eğilimi gösterir.

Volatiliteye rağmen azalmaya devam ediyor

Glassnode’un 25 Mart tarihli paylaşımına göre likit Bitcoinlerin miktarı, yılbaşından beri aralıksız şekilde azalıyor. Azalma trendi, bu hafta Bitcoin fiyatında görülen %10,16’lık düşüşe karşın sürüyor.

Likit tarafta azalan Bitcoin miktarı, yüz binler ile ölçülürken bu sayı güncel haliyle 2017’de görülen tabloyu geride bırakmış durumda. Bitcoin, 2017 yazından sonra o tarihe kadarki fiyat rekorunu kırmıştı.

glassnode-bitcoin-likit-arz
(Kaynak)

Madenciler Bitcoin tutmaya başladı

Maden sektöründe görülen satış baskısı hafiflemeye devam ediyor. Ocak ayının sonunda yüklü miktarlarda Bitcoin satan madenciler, bu işlemlere şubat ayının sonunda bir ara vermişlerdi.

Glassnode tarafından yapılan ölçümlere göre madenciler, o tarihten sonra ilk kez sattıklarından daha fazla miktarda Bitcoin’i tutuyorlar.

bitcoin-madenci-rezerv-cuzdan

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!