Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Milyoneri Trader’lar Bunu Nasıl Başardılar?

En Başarılı Kripto Trader’ları Bunu Nasıl Başardılar?

Kripto para dünyası genellikle değişken olarak tanımlanır, sürekli bir dalgalanma içerisindedir. Kripto para piyasasının trendlerini tahmin etmek çok zordur ve geleneksel pazarın bilgisi yani teknik analiz neredeyse paha biçilmez hale gelmiştir. Kar elde etmek için günlük olarak düşüşleri ve yükselişleri bilmek çok önemlidir.

Popüler olmadan önce dijital para birimlerine büyük miktarlarda para yatırmak ya da basit bir şekilde trade yapmak suretiyle neredeyse bir gecede milyoner haline gelen birçok insan var. Ama aynı zamanda bu piyasada çalışan ve kripto para birimleri sayesinde kendi geleceklerini hazırlayan birçok geliştirici ve teknoloji gurusu da var. Örneğin Ripple’ın kurucu ortağı ve CEO’su Chris Larsen’ın servetinin 7.5 milyar dolar değerinde olduğuna inanılıyor. Ethereum platformunun kurucu ortağı olan Joseph Lubin’in  1-1,5 milyar dolar değerinde, Winklevoss kardeşlerin yaklaşık 1 milyar dolar değerinde, Binance CEO’sunun 1-2 milyar dolar değerinde varlıkları olduğu konuşuluyor. Bu örnekler, günlük işlemciler için değil, aynı zamanda kripto para birimi alım satım sahnesine girmek isteyen insanlar için de bir umudu temsil ediyor.

Günümüzde kripto pazarının rekabeti çok güçlü ve yoğun. Çünkü pazara giren ve hala sürekli büyüyen yaklaşık 50 milyon insan var. Kripto ticaretinin başlangıcında olduğu gibi para kazanmak kolay değil, ancak sadece trade yaparak büyük karlar elde eden birçok insan var. Bu insanların birçoğu pazar hakkında geniş bilgiye sahiptirler ve genellikle günlük eğilimleri doğru bir şekilde tahmin ederler. Ünlü ve milyoner olan bazı isimlere göz atalım.

PHILAKONE

Philakone, Twitter‘da 100.000’den fazla takipçisi ve en çok takip edilen yatırımcılardan biri olan Kanadalı bir kripto trader’ıdır. Philakone işe sıfırdan başladı ve ETH ticaretini kullanarak çok para kazandı. Kendisini dijital para birimleri konusunda tutkulu olan bir profesyonel olarak tanımlıyor. Kripto borsasında büyük miktarlarda para kazandığına inanılıyor. Yatırımcı psikolojisinin bir analizi ve olumlu ve olumsuz eğilimleri tahmin etmenin bir biçimi olan piyasanın sonucunu tahmin etmek için kullanılan“ Elliot Dalga Teorisi”ne analizlerinde yer verir.

Twitter sayfasına baktığınızda Philakone’un, kripto piyasasına çok yatırım yaptığını ve eğilimler hakkında çok şey bildiğini görürsünüz. İpuçlarını ve tahminlerini genellikle günlük olarak Twitter’da paylaşır.  Daha çok BTC, XRP ve BCH’ye odaklanıyor.

Onun hakkındaki bir başka ilginç bilgi de kız arkadaşı hakkında; Philakone’un Twitter’da yazdığına göre kız arkadaşı ondan 1,6 milyon dolar çalmış.

ERIC CHOE

Eric Choe çok genç bir kripto traderi. 2016 yılında ekonomi bölümünden mezun oldu ve 2017 yılında kripto para ticareti yapmaya başladı. Neredeyse öğrenci iken başladığı bu macerada milyonlarca doları trade yaparak topladı. Eric, kendini her gün pazar hakkında sürekli olarak öğrenmeye odaklamış akademik bir öğrenci olarak tanımlıyor. Kripto para piyasasında kazanmak için istekli olan Twitter’daki 150 binden fazla takipçisine günlük olarak tavsiyeler sunuyor. Ayrıca kripto piyasası hakkında teori ve tavsiyelerinin de bulunduğu bir web sitesi var.

Eric Choe’de Philakone gibi Elliot Dalga Teorisini kullanıyor. BTC’nin büyüyeceğine inanırken, diğer kripto para birimlerinin büyük kısmının zaman içinde eriyeceğini söylüyor.

EXCAVO

Excavo, tradingview’deki en popüler trader’ler ve analistlerden biridir. Son derece başarılı trade ipuçları paylaşmasından dolayı popüler olan Excavo’nun 80 bin abonesi var. Sadece trade yaparak ve piyasanın düşük ve yüksek seviyelerinde başarılı bir şekilde dolaşarak milyonlar kazandığı biliniyor.

Telegram ve Twitter’da tahminlerini ve ipuçlarını paylaşmaya devam ediyor. Trendleri tahmin etmeyi ve başarılı bir şekilde trade yapmayı öğrettiği bir kripto trader akademisi de var. İyi bir isabet oranına sahip olduğu web sayfasında 1000’den fazla doğru sinyal paylaştığından biliniyor. Yatırımcılara tavsiyesi ise, daha az trade yapmak ve düşük olduğunda piyasayı analiz etmektir.

NICK CORE

Bir başka Tradingview uzmanı, Excavo’dan daha az abonesi var ama hala çok iyi bir trader ve çok fazla kazanıyor. Youtube kanalına ek olarak bu makaledeki diğer trader’lar gibi bir Twitter, Telegram ve bir de Discord kanalı var.

Nick Core, sahip olduğu bu platformlarda pazarın teknik analizini öğretiyor. O’na göre pazarın teknik analizi hakkında ne kadar fazla bilgi sahibi olunursa kar etme olasılığı o kadar yüksek olur. Kripto para ticaretinden elde ettiği geliri “Derin Piyasa Analizi” yaparak sağladı ve ağırlıklı olarak BTC, XRP ve LTC‘ye odaklanıyor.

TONE VAYS

Bu listedeki en deneyimli tüccarlardan biridir. Tone Vays, dijital para ticaretine girmeden önce teknik analiz alanında 10 yıldan fazla deneyime sahipti ve 2013 yılına kadar Wall Street risk analisti olarak çalışıyordu. O zamandan beri kripto ticaretinde çok başarılı oldu.

O sadece bir trader değil aynı zamanda kripto para birimlerinin önemi ve sunduğu özgürlük hakkındaki farkındalık yaratmak isteyen bir konuşmacıdır. Tone Vays, kripto para birimlerinin tüm para birimleri arasında ana akım haline gelmesi gerektiği konusunda son derece kararlıdır. Web sitesinde tıpkı  Twitter sayfası ve Telegram kanalındaki gibi eğilimleri ve tahminlerini paylaşıyor. Piyasada son derece aktif olarak çalışan Vays, genel olarak BTC’ye odaklanıyor.

Sonuç olarak, trade yoluyla büyük miktarda para kazanan birçok örnek insan var. Ancak öne çıkan bu trader’ların çoğunun sonucu tahmin etmede kullandıkları yöntem; kendi analizleri için teknik analizi kullanmalarıdır. Bunu yapan traderlar özel iki kısaltmaya bile sahiptir. İlki; DYOR  (Do Your Own Research) “Kendi Araştırmanızı Yapın”. Bu, öncelikle kendi araştırmanıza dayanarak onu doğrulamadan başkasının fikrine asla güvenmemeniz gerektiği anlamına gelir. Diğeri ise, DYOTA (Do Your Own Technical Analysis) “Kendi Analizinizi Kendiniz Yapın”. Bu da kendi analizinizi kendiniz yapıp başkalarına bağımlı hale gelmeme anlamına gelir.

Kripto dünyasına girmiş olanlar ve yeni girmeyi planlayanlar arasında ülkemizde de bu milyonerler listesine ismini yazdıracak birçok aday olduğu gerçeği gün gibi ortadadır.

DYOTA, Kendi Analizini Kendisi Yapmak isteyenler için;

22-23 Şubat tarihlerinde İstanbul’da Teknik Analiz Sanatı Eğitimi düzenlenecektir.

Ayrıntılı bilgi için;

teknikanalizegitimi.com

bitcointeknikanaliz.com

Sevgi ve Saygıyla

Taner BOZKURT

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment