Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Mobil Sim Kart Artık 136 Ülkede Mevcut

Bitcoin para havale hizmetleri servisi olan Sobit, artık kullanıcılarına bitcoin kullanarak sim kartına kontör yükleme imkanı sunuyor. Servis hizmeti şu anda 136 ülkede 600’den fazla operatörle destek vermektedir.

Sobit Hakkında

Sobit, Japonya’nın önde gelen şirketlerinden olan Ceres Inc ve Tokyo’da bulunan Janom LLC şirketinin ortaklığıyla kurulmuştur.

Ceres, diğer kripto para projelerinde Bitflyer, Bitbank, Coincheck ve Breadwallet gibi önemli bitcoin şirketleriyle iş birliği yapmıştır. Janom, Cointip adını verdikleri bitcoin para havale servisini Kasım 2016’da hizmete sunmuştur. Ceres Inc Sobit’in hakkında:

“Sobit ile sadece bitcoin kullanarak kartınıza kontör yükleyebilirsiniz. Hiçbir hesaba ya da kredi kartına gerek yok. Sadece mevcut bir bitcoin cüzdanı yeterli. Sobit neredeyse 140 ülkede 600’den fazla operatöre destek veriyor.”

Sobit Kullanmak

Kullanıcılar Sobit’i kullanabilmek için öncelikle telefon numaralarını sisteme giriyor. Doğru operatör seçildiği zaman kullanıcı istediği miktarı girdikten sonra e-posta adresini yazarak QR kod yoluyla bitcoin gönderebiliyor. Bunun yerine bitcoin cüzdanlarından da işlem yapabilirler. Şirket, açıklamasında:

“Bitcoin işlemleri doğrulandığında telefonunuza kontör yüklenecek. Bu işlemin doğrulanması bitcoin cüzdanınıza ve ücret belirlemelerine bağlı olarak 10 dakikayı bulabilir.”

Kullanıcılar aynı zamanda sipariş detaylarını belirten bir e-posta alacak. Şirket açıklamasına göre:

“Normal şartlarda kontör hemen yükleniyor, fakat bazı ülkelerde 24 saati bulan önemli gecikmeler yaşanabiliyor. Şu anda, teknik aksaklıklardan dolayı günlük en fazla 100$ ödeme kabul ediliyor.”

Sobit’in internet sayfasında 136 ülke yer alıyor. Amerika’da geçerli operatörler Verizon, T-mobile, AT&T, H2O, ve Net10. Birleşik Krallık’ta Orange, T-mobile, Virgin Mobile ve Vodafone. Çin’de ise China Mobile, China Telecom ve China Unicom hizmet vermektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • HASAN
    Posted 14 Ekim 2017 - 18:26 18:26

    20tl lik kontör için 25tl lik bitcoin istiyor.

Leave a comment