Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Son Durum! 2019’da Bitcoin Ne Olacak?

Kripto para piyasasının en büyük koini olan Bitcoin bu yıl oldukça hareketli bir yıl geçirdi. Yılın başında 20 bin dolar seviyelerini gören Bitcoin, an itibariyle 4 bin dolar seviyelerinde seyrediyor. Peki bu yılı oldukça hareketli geçiren Bitcoin, önümüzdeki yıl nasıl bir performans sergileyecek?

Dün Bitcoin

Bitcoin geçtiğimiz yıl birbirinden farklı gelişmelere imza attı ve adını tüm Dünya’ya duyurmayı başardı.

Kripto para piyasası, geçtiğimiz yılın yaz döneminde olumlu bir çıkış yakaladı ve piyasadaki koinlerin fiyatları istikrarlı bir şekilde artmaya başladı. Bu artıştan en olumlu yönde etkilenen koinlerden biri Bitcoin oldu.

Bitcoin, yaz döneminden itibaren düzenli olarak yükselmeye başladı ve Aralık 2017’ye gelindiğinde 20 bin dolar seviyesine kadar yükseldi. Bitcoin’in yaşadığı bu çıkış, Dünya genelinden milyonlarca kişinin kripto para piyasasını takip etmeye başlamasına yol açtı.

Bitcoin’in geçtiğimiz yılki performansı bir hayli iyiydi iyi olmasına ancak bu performanstan an itibariyle iz kalmadığını görüyoruz. Peki kripto para piyasasında ne oldu da Bitcoin fiyatı ani bir düşüş sürecine girdi?

Bugün Bitcoin

Kripto para piyasası yukarıda belirttiğimiz üzere geçtiğimiz yılın sonlarında bir çıkış yakaladı. Bu yükseliş, 2018’in ilk haftalarına da yansıdı ve kripto para piyasası sağlam bir şekilde ilerlemeye devam etti. Daha sonraysa işler değişmeye başladı.

On milyonlarca insan böylesi hızlı bir yükseliş yakalayan Bitcoin’i takip etmeye başladı. Bu durum Bitcoin ve diğer kripto paralar için elbette olumlu oldu çünkü bu sayede piyasanın popülerliği arttı. Ancak kısa sürede anlaşıldı ki piyasanın bu kadar fazla ilgi görmesi, beraberinde belli başlı sorunlar getiriyor.

Tüm bu durum, Bitcoin’e çok fazla yatırım yapılmasına yol açtı. Bitcoin fiyatı bu ağır yatırım yükünü daha fazla kaldıramayarak adeta bir durgunluk dönemine, daha sonra ise gerileme dönemine giriş yaptı.

Aylar boyunca gerilemeye devam eden kripto para piyasası, yaz döneminde istikrarı yakaladı ve bir süre dengeli bir şekilde ilerlemeye devam etti. Ancak bu süreç çok uzun sürmedi ve piyasa çok daha şiddetli bir şekilde düşmeye başladı.

20 bin dolar seviyesinden düşmeye başlayan Bitcoin 6 bin dolar seviyesine kadar geriledi. Düşüş sürecinin çok daha şiddetlenmesiyle birlikte bu fiyat geçtiğimiz haftalarda 3 bin dolar seviyesini gördü.

Bitcoin’in yaşadığı bu düşüş piyasadaki hemen hemen her koini etkiledi ve piyasa genelinde kayda değer düşüşler gözlemlendi.

Bitcoin fiyatı aradan geçen birkaç hafta içerisinde yeniden 4 bin dolar seviyesinin üstüne çıkmayı başardı. Ancak yine de belirtmek gerekiyor ki bu yıl, pek çok kişinin hayal kırıklığı yaşamasına yol açtı.

Yarın Bitcoin

Kripto para piyasasındaki uzman isimler, bu yıl genel olarak düşüş yaşayan Bitcoin’in 2019’da ne gibi bir performans sergileyeceğini düşünüyorlar.

Bobby Lee gibi isimler Bitcoin’in önümüzdeki yıl 2 bin 500 dolar seviyesine kadar düşüp oradan yükseleceğini düşünürken bazı isimler Bitcoin’in doğrudan artışa geçeceğine inanıyorlar.

Bitcoin’in önümüzdeki yılki performansını belirleyecek en önemli şey ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu‘ndan (SEC) gelecek olumlu/olumsuz bir karar olabilir.

ABD’deki birkaç farklı şirket, Bitcoin tabanlı bir borsa yatırım fonu (ETF) oluşturabilmek için SEC’e başvuruda bulunuyorlar ancak SEC bu başvuruları reddetmeye veya ertelemeye devam ediyor.

Bazı uzmanlar SEC’in önümüzdeki yıl bu tavrı değiştirip ilk kez bir Bitcoin ETF’sini onaylayacağını düşünüyorlar. Pek çok yatırımcıya göre SEC’in alacağı olumlu bir karar, Bitcoin fiyatının adeta uçuşa geçmesini sağlar.

Ayrıca NASDAQ’ın başlatacağı bir proje de Bitcoin için oldukça olumlu olarak gösteriliyor. NASDAQ yöneticilerinden yapılan açıklamalara göre şirket önümüzdeki yıl Bitcoin tabanlı vadeli işlem sözleşmelerini satışa sunacak.

Tüm bu gelişmeler Bitcoin’in ani bir artış yakalamasını sağlayabilir. Yine de belirtmek gerekiyor ki bazı uzmanlar piyasadaki durgunluğun önümüzdeki yıl da devam edeceğini, piyasanın ancak daha da ilerleyen zamanlarda yükselişe geçeceğini düşünüyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment