Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Neden Düştü? İşte 3 Olası Sebep!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) haftalarca süren yükseliş sonrası geçtiğimiz gece ani ve beklenmeyen bir düşüş yaşayarak bir anda bazı borsalarda 6.500 dolar seviyelerine kadar geriledi. Yaşanan uzun süreli yükseliş sonrası bazı uzmanlar 10.000 doları hedeflediklerini açıklarken, 16 Mayıs tarihinde birkaç analist düşüş geleceğini üstüne basa basa ifade etmişti.

Bitcoin Düşüşünün Nedenleri

1. Bitstamp

Düşüşün nedenleri analiz edildiğinde Bitstamp kripto para borsası üzerinde bir kişinin 5.000 adete yakın BTC satış emri girdiği görülmekte. Kimsenin tek bir borsada 5.000 BTC tutmayacağını göz önüne alacak olursak, bu durum klasik bir kasıtlı dump senaryosu olarak gözükmekte. Ancak tabii ki söz konusu dump’ın neden yapıldığı da bir o kadar önem arz ediyor.

2. Tether – Bitfinex

BTC düşüşünün arkasındaki en olası sebeplerden birisi de, büyük ihtimalle Bitstamp ve diğer borsalardaki satışı tetikleyen Tether gelişmesi. New York yargıçlarından birisi olan Joel Cohen, Bitfinex ve iştiraki Tether‘in, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Bitfinex’e fon sağlama ile ilgili bütün belgelerini teslim etmesi yönünde bir mahkeme kararı çıkarttı.

Buna ek olarak Cohen özellikle Tether’in Bitfinex’e normal iş akışı dışında hiçbir şekilde kredi veya varlık gönderememesi, Tether’in kendi rezervlerinden herhangi bir yöneticisine, çalışanın veya maaş ödemesi dışında herhangi bir kimseye ödeme yapamaması, New York Başsavcılığı tarafından istenilen belgelerde ne Tether’in ne de Bitfinex’in hiçbir şekilde değişim yapamaması gibi kararlar çıkarttı.

3. Piyasa Dinamiği

Üçüncü olası sebep ise tek tek bütün stop emirlerinin patlaması ile kazanç elde etmek isteyen yatırımcıların daha fazla düşmeden önce kar satışı yapmayı planlaması olarak görülebilir. Bütün bunlara rağmen Bitcoin’in 6.500 dolar seviyelerinden bir anda 7.300 dolara tekrar sıçraması yine de umut vaat etmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment