Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Neden Düşüyor: ABD Serisi FED ve Enflasyon Öncesi Son Buldu!

Bitcoin (BTC) fiyatı, 4 gün önce ulaştığı zirve seviyeden %7’ye yakın geri çekilme gösterirken düşüşün arkasındaki neden merak konusu oldu.

Bitcoin ve kripto paralar ABD’den gelen tarım dışı istihdam verilerine paralel olarak düşüş periyoduna girmişti. CoinGecko verilerine göre Bitcoin fiyatı 67.300 dolara kadar gerilerken Bitcoin ile birlikte altcoinlerde de ciddi miktarda düşüşler meydana geldi. Bu süreçte birçok yatırımcı ciddi miktarda para kaybetti.

Bitcoin neden düşüyor?

ABD’de yarın açıklanacak enflasyon verileri ve ABD Merkez Bankası (FED) toplantısı öncesinde piyasada gerginlik hakim durumda bulunuyor. FED’in eylül ayında faiz indirimi yapma ihtimali tarım dışı istihdam verileri sonrası düşüş yaşarken yarınki toplantıdan çıkacak kararın da bu konuda etkili olacağı varsayılıyor.

Geleneksel piyasalarda olduğu gibi kripto para piyasalarını gerginliğe sürükleyen süreçte yatırımcıların geneli alıcı olmak yerine satıcı tarafına geçiş yaptı.

Öte yandan ABD’de onay alan spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF) 19 günün ardından ilk net çıkışını kaydetti. Bitcoin’de düşüşün sertleşmesi 11 spot Bitcoin ETF’inin 10’unda net çıkış kaydetmesinin ardından geldi. 

Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) 39,5 milyon dolarlık net çıkışla ilk sırada yer alırken Invesco Galaxy Bitcoin ETF’den (BTCO) 20,5 milyon dolar ve Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund’dan (FBTC) ise 3 milyon dolarlık çıkış oldu.

Son 24 saatlik periyotta kripto para piyasasından 169 milyon dolar tasfiye olurken bu durumdan 74 binden fazla kripto para yatırımcısı etkilendi.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin fiyatı, yazım esnasında 67.490 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!