Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Neden Düşüyor: Fiyat 65 Bin Doların Altını Gördü!

Bitcoin (BTC) fiyatının bugün %6,4 değer kaybı yaşayarak 65 bin dolar seviyelerine düşmesinin ardından gözler sebeplerine çevrildi.

Bitcoin birkaç gündür yaşadığı düşüşü bir miktar toparlasa da dün gece saatlerinde tekrardan satış yemeye başladı. Bitcoin, bu süreçte 69 bin dolar seviyelerinden %6’yı aşkın düşüşle 64.790 dolara kadar geriledi.

Buna paralel olarak altcoinlerde de ciddi düşüşler gözlemlendi. Son dönemin en çok kazandıran altcoin grubu meme coinlerde %25’lere varan düşüşler yaşandı. Major altcoinler Ethereum (ETH), BNB ve Solana (SOL) da bu durumdan ciddi şekilde etkilendi.

Bitcoin neden düşüyor?

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) verdiği onay sayesinden spot Bitcoin ETF’e dönüştürülen Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) fonunda yaşanan çıkışların fiyatta büyük bir etkisi olduğu tahmin ediliyor.

GBTC hisselerinde gerçekleşen satış şimdiye kadarki en yüksek seviyeye ulaşırken Bitcoin’de düşüş derinleşti.

BitMEX Research’ün verilerine göre GBTC hisselerinden 18 Mart tarihinde 643 milyon dolarlık çıkış gerçekleşti. Bitcoin ETF’lerde Grayscale kaynaklı çıkışlar karşılanamadı ve 154 milyon dolar ile 11 işlem günü içerisindeki ilk tek günlük net çıkış yaşandı.

Bitcoin’de sert düşüş yaratan ETF’lerin alım-satımlarının karşılanamama durumu son olarak 5 Mart tarihinde gerçekleşmişti. Bitcoin o dönemde 69.326 dolar seviyelerinden %15 düşüşle 59 bin dolara gerilemişti.

Öte yandan on-chain veri platformu CryptoQuant, kar satışlarının hızlandığını söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!