Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Gelen Satışlar Kripto Para Yatırımcılarına 525 Milyon Dolara Mal Oldu!

Bitcoin’in (BTC) 64.800 dolara kadar yaşadığı düşüş ile kripto para piyasasından 500 milyon dolardan fazla para silindi.

Bitcoin ve kripto para piyasası 15 Mart Cuma gününden bu yana devam eden düşüş trendini halen daha kıramadı.

Bitcoin yarılanmasının (halving) yaklaşmasıyla birlikte beklenen “haberi sat” durumunun da etkili olduğu düşünülen bu geri çekilmeler son 24 saat içerisinde 525 milyon dolarlık vadeli işlem pozisyonunun tasfiye edilmesine yol açtı.

On-chain analiz platformu Coinglass tarafından aktarılan verilere göre son 24 saat içerisinde 525 milyon dolarlık vadeli işlemler pozisyonu tasfiye oldu. Bu tasfiyelerin %91’i long pozisyonlar üzerinde gerçekleşti. Tasfiye olan pozisyonların 443 milyon dolarlık kısmını long yönlü işlemler oluştururken 81 milyon dolarlık da short pozisyon patladı.

Likidasyona uğrayan pozisyonların birçoğu yine Bitcoin ve Ethereum özelinde gerçekleşti. Bitcoin’de 129 milyon dolarlık Ethereum’da ise 92 milyon dolarlık pozisyon tasfiye oldu. Altcoinler özelinde ise dünün büyük yükseliş yaşayanları Dogecoin (DOGE) ve Solana (SOL) başı çekti.

Borsalar özelinde ise en büyük tasfiye 210 milyon dolar ile Binance’de gerçekleşirken 2. sırada ise 174 milyon dolar ile OKX yer aldı.

En büyük tasfiye OKX’de açılan 7 milyon dolarlık Ethereum long pozisyonu oldu. Tasfiye dalgasından toplamda 180 bin yatırımcı etkilendi.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %5,6 düşüş yaşayan Bitcoin, yazım esnasında 64.440 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!