Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler Analist Bitcoin İçin Halving Öncesi Uyardı: Tehlikeli Bölgelere Giriyoruz!

Popüler kripto para analisti Rekt Capital, Bitcoin yarılanması (halving) öncesinde olası bir düşüş yaşanabileceği gerekçesiyle uyarıda bulundu.

Rekt Capital 17 Mart tarihli gönderisinde kripto para yatırımcılarına “düşüş gelebilir” sinyali verdi. Bitcoin yarılanma döngülerini tarihsel olarak inceleyen analist, 19 Mart itibariyle resmi olarak “tehlikeli bölgeye” gireceğimizi söyledi.

Rekt Capital, geçmişte Bitcoin’in fiyatının yarılanmadan önceki 14 ila 28 gün içinde düştüğünü belirtirken 2016’daki yarılanma öncesinde %40, 2020‘de ise %20 oranında geri çekilmeler yaşandığını vurguladı.

Bitcoin yarılanmasına yaklaşık 30 gün kaldığını belirten Rekt Capital, geçen hafta yaşanan düşüşün %11 ile sınırlı kaldığını hatırlatarak daha fazla düşüş konusunda tedbirli olmaya çağırdı:

Bitcoin, 2 gün içinde resmi olarak tarihi Yarılanma Öncesi Geri çekilmelerin başladığı “Tehlikeli Bölge”ye (turuncu) girecek. Tarihsel olarak Bitcoin, Yarılanma Öncesi Geri Çekilmeleri Yarılanmadan 14-28 gün önce gerçekleştirdi.

2020’de bu geri çekilme %20 derinlikteydi. 2016’da bu geri çekilme %40 derinlikteydi. Şu anda Bitcoin yarılanmasına 30 gün kaldı ve bu hafta %11 geri çekildi.

NiceHash verilerine göre Bitcoin yarılanmasının 17 Nisan günü gerçekleşmesi bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!