Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Neden Düşüyor, Yeniden Yükselecek mi?

Dün yaşanan borsa arızaları ve Bitcoin fiyatının 12 bin dolar direncinden reddedilmesiyle başlayan düşüşler, yalnızca Bitcoin fiyatının düşüşü ile değil tüm kripto para piyasasının toplam 23 milyar dolarlık değer kaybıyla sonuçlandı. Gelişmelerin ardından yatırımcılar ve kripto para piyasa takipçileri “Bitcoin neden düşüyor?” sorusuna yanıt aramaya çalıştılar. 

Bir ay içinde üç kez 12 bin dolar barajını test eden Bitcoin (BTC), burada tutunmayı başaramadı, ciddi bir reddedilme ve piyasa gündeminin sıcak gelişmelerinden de etkilenerek neredeyse 700 dolar değer kaybetti. Lider koinin bu düşüşünü, Ethereum’un (ETH) %5’ten fazla ve Chainlink’in (LINK) yaklaşık %10 oranında değer kaybı izledi. Ethereum geçtiğimiz günlerde 2 yılın en yüksek seviyesi 490 doları gördü ve sıradaki hedef olan 500 dolar yatırımcılar tarafından beklenirken, ETH fiyatı 424 dolara kadar geriledi. Son zamanların çok konuşulan altkoinlerinden biri olan Polkadot da %5’lik bir düşüş gösterse de, %10 gibi bir oranda düşüş gösteren LINK’i geride bırakan en değerli kripto paralar listesinde ilk 5’e girmeyi başardı.

Bitcoin dün kısa bir süre için de olsa 11.160 doları gördü ama kendini biraz toplamayı başardı ve şu an 11.300 dolar sularından işlem görmeye devam ediyor. Fakat son 36 saat içindeki verilere bakıldığında lider koinin hala %5 oranında bir düşüş sergilendiği gözlemleniyor.

Tekrar 12 Bin Dolar Zor Olsa da, İmkansız Değil

‘Bitcoin neden düşüyor?’ sorusu belki dün yaşanan olağanüstü borsa gelişmeleri ile açıklanabilir. Fakat çoğu uzman bu gelişmelerden ayrı olarak BTC fiyatında kademeli bir gevşemeyi bekliyorlardı. Bu tarz düşüşlerin boğa koşularında gözlemlenebilecek geri çekilmeler olduğunu dile getiren piyasa uzmanları, BTC için de aynı koşulların devam ettiğini savunuyorlar.

12 bin dolar seviyesinin çok kritik bir direnç bölgesi olduğunu söyleyen birçok yorumcu, 12 bin dolarlık fiyatı kaldırabilecek bir ticaret hacmi olmadığı için Bitcoin’in buradan bir düşüş yaşayabileceğini öngörüyorlardı. Kısa vadede böyle bir çakılma yaşamış olsa da, birçok piyasa analisti ve yorumcusu Bitcoin’in geleceği için gayet olumlu sinyaller aldıklarını öne sürüyorlar.

Sosyal medyanın ünlü analistlerinden Crypto Michael, 12 bin dolarda karşılaşılan direnç ve ardından gelen düşüşten sonra Bitcoin şu an bulunduğu seviyeleri koruyabilirse, 11.500 ve 11.700 dolar aralığını direnç bölgesi olarak test edebileceğini söyledi. Analist 11.300 dolar sularından bir düşüş yaşanması halinde ise BTC için hedefin 10.600 – 10.800 dolar aralığında olabileceğini öngörüyor.

Crypto Michael’ın paylaştığı, destek – direnç bölgeleri ve tahmini Bitcoin hareketleri grafiği

Birçok yorumcu, bu düşüşün yatırım fırsatı olarak görülmesinde hem fikir. Uzun vadede yükseliş trendinin devam ettiğini savunan piyasa uzmanları, Bitcoin’e yatırım yapmak için tam da sıra olduğunu savunuyorlar. Twitter’da 100 binin üzerinde takipçisi olan ünlü kripto para yatırımcısı Scott Melker attığı tweetle, Bitcoin’in ileride çok daha fazla değerleneceği yargısını destekledi. Takipçilerine “şu an Bitcoin’e yatırım yapıp beklerseniz, büyük ihtimalle zengin olursunuz” mesajı veren Melker, yaşanan düşüşe karşı BTC’ye olan inancını sürdürdüğünü bu açıklama ile belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment