Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Neden Uçuşa Geçmiyor: Fiyatta 200 Bin Dolar Bekleyen Analist Açıkladı!

Popüler teknik analist Gert Van Lagen, Bitcoin (BTC) fiyatının neden 70 bin doların üzerinde kalıcı olmakta zorlandığını açıkladı. 

Gert Van Lagen 8 Haziran tarihinde Twitter’dan yaptığı açıklamada, Bitcoin fiyatına ilişkin için iyi ve kötü haberlere yer verdi.

Analist, Bitcoin’de uzun vadeli yatırımcıların (LTH) ellerinde sahip oldukları BTC’leri ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) onayı ile başlayan spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) yatırımcılarına sattığını söyledi. Bu durumun da Bitcoin fiyatında 70 bin dolarlık kritik eşiğin aşılmasına engel olduğu belirtildi.

Olumlu haberlere de yer veren analist Lagen, kısa vadede Bitcoin fiyatının yukarı yönlü tırmanabileceğini söyledi. Analistler genel olarak bu satış şeklinin başlangıçta fiyatı yukarı iten bir gücünün olduğunu ancak ileride ayı piyasasına giriş ile sonuçlanabileceğini söylüyor. Bu kapsamda uzun vadeli yatırımcılar ve ETF yatırımcıları arasında gerçekleşen alış-veriş sonrası fiyatın parabolik yükseliş yaşayabileceğine yer verildi.

Bitcoin’de ETF onayının ardından yaptığı açıklamada, halving öncesi fiyatın 200 bin dolara ulaşmasını beklediğini söyleyen analist, bu düşüncesini Eliot Dalga Teorisi ile desteklemişti. Ancak Halving’in üzerinden yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen fiyat henüz 74 bin dolarlık zirveyi geçemedi.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin fiyatı, yazım esnasında 69.350 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!