Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Neden Yükseldi? Daha Fazla Artış İçin Çin ve ABD’den Bu Haberler Bekleniyor!

Bitcoin, Çin’in hafta sonu açıkladığı mali teşvik paketinin ardından %2,14 yükselerek TSİ sabah saatlerinde 64.300 dolar seviyesine ulaştı.

Bitcoin, hafta sonunun bitmesi ile Asya işlem saatlerinde ciddi bir yükseliş performansı kaydetti. Bu süreçte Bitcoin 64.300 dolara kadar ulaşırken altcoinlerde de %3 ila %15 arasında yükselişler gözlemlendi. Ethereum 2.500 doları yeniden aşarken Solana, 150 doların üzerine tırmandı.

Söz konusu yükselişler ile birlikte kripto para piyasasından 100 milyon doları aşkın short (kısa) pozisyon tasfiye edildi.

Bitcoin neden yükseliyor?

Çin’in teşvik paketinde son yıllardaki en cesur önlemleri alacağını ve ülkenin sıkıntılı emlak piyasasını desteklemek için daha fazla politika uygulayacağını açıklaması üzerinde yerel borsalarındaki toparlanma, kripto para piyasasına da olumlu yansıdı. Ancak uzmanlara göre paketin büyüklüğü ve detaylarının henüz açıklanmamış olması bir miktar belirsizlik yaratıyor. Buna rağmen Bitcoin, Çin borsalarına paralel olarak yükselişe geçti.

Presto Research analisti Min Jung, bu yükselişi Çin’in duyurduğu teşvik paketiyle ilişkilendirerek şu ifadelere yer verdi:

Piyasa hissiyatı önemli ölçüde güçlendi ve bu da Bitcoin gibi riskli varlıklara talebi artırdı.

Jung’a göre Çin’in ekonomiyi desteklemek amacıyla attığı bu adım, Bitcoin üzerindeki yukarı yönlü baskıyı artırdı. Fakat önümüzdeki dönemde bu pozitif etkinin sürmesi için Çin’in teşvik paketinin somut ayrıntılarının ve ekonomik toparlanmanın devam etmesi gerektiğini belirtti.

Analist ayrıca bu hafta açıklanacak olan Çin’in üçüncü çeyrek büyüme verilerinin ve ABD bankalarının kazanç raporlarının kripto paralar üzerinde büyük etkisi olabileceğini söyledi.

Jung, Ekim ayında Bitcoin’in genellikle olumlu performans gösterdiğini belirtirken jeopolitik risklerin ve yaklaşan ABD seçimlerinin piyasada dalgalanma yaratabileceğini belirterek yatırımcıları uyardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!