Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Niye Küresel Piyasalarla Birlikte Düşüyor?

Tüm dünyayı paniğe sokan Corona Virüsü, geçtiğimiz hafta küresel piyasalara ağır bir darbe vurdu. BIST 100, S&P 500 gibi endeksler yüzde 3’ten fazla değer kaybettiler. ABD’deki Dow Jones, ülke tarihinin en sert düşüşlerinden birini yaşadı.

Bazı Bitcoin yatırımcıları BTC fiyatının tüm bunlar yaşanırken yükselişe geçeceğini tahmin ediyorları. Bunun sebebi ise BTC’nin güvenli bir liman olarak değerlendirilmesi. Ancak bunun tam tersi yaşandı ve BTC fiyatı da hisselerle birlikte düşüşe geçti.

Yatırımcıların Tercihi

Galaxy Digital CEO’su Michael Novogratz sosyal medya hesabından bu konuyla ilgili bir gönderi paylaştı. Novogratz’e göre insanlar Bitcoin’i normal şartlar altında bu gibi küresel belirsizliklere karşı bir liman olarak kullanıyorlardı. Ancak durum artık o kadar kötü bir noktaya geldi ki yatırımcılar bambaşka bir yol izlemeye başladılar.

Novogratz’in yorumlarına göre yatırımcılar, durum bu kadar kötüleştiği zaman likiditasyona yöneliyorlar çünkü piyasadan aldıkları darbeyi bir şekilde telafi etmeye çalışıyorlar.

Başka bir sosyal medya kullanıcısı da konu hakkında yorum yapıp altın fiyatındaki düşüşün de bundan kaynaklandığını belirtti. Kendisinin görüşlerine göre BTC ve altın fiyatlarında yaşanan bu düşüş, bu iki ürünün artık ‘güvenli liman’ olarak görülemeyeceği anlamına gelmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment