Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Şirketi NYDIG’e 200 Milyon Dolar Yatırım

Bankaların ve kurumsal şirketlerin Bitcoin almak için yöneldiği şirketlerden biri olan NYDIG, düzenlediği yeni yatırım serisiyle 200 milyon dolar topladığını açıkladı. NYDIG’in yatırımcıları arasında Morgan Stanley gibi dev isimler yer aldı.

New York’ta BitLicense’ı bulunan NYDIG’in düzenlediği seriye, sekiz farklı şirket destek verdi. Stone Ridge’a bağlı olan NYDIG, kurumsal müşterilere saklama (custody) hizmeti sunuyor.

200 milyon dolar topladı

NYDIG, yayınladığı basın duyurusunda Stone Ridge Holdings Group, Morgan Stanley, New York Life, MassMutual, Soros Fund Management, FS Investments, Bessemer Ventures Partners ve FinTech Collective katkılarıyla 200 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. MassMutual, Aralık 2020’de 100 milyon dolar değerinde Bitcoin satın almıştı.

NYDIG CEO’su Robert Gutmann, şirketin gelecekteki Bitcoin projelerinde bu isimlerle iş birliği yapacağını söyledi. “Bu ortaklıklarla birlikte, kurumsal yatırımcının Bitcoin pazarına girdiğine dair şüphe kalmadı.” diyen Gutmann, bunun Bitcoin’i olumlu yönde etkilemesini bekliyor.

Önümüzdeki aylara dikkat

Kurumsal şirketlere kripto para hizmeti sunmaya devam edeceklerinin mesajını veren Gutmann, gelecek planlarına ilişkin konuştu. Şirketin CEO’su olmanın yanı sıra kurucusu da olan isim, “Önümüzdeki aylarda NYDIG’in geliştirdiği Bitcoin ürünlerinde bir yenilik patlaması göreceksiniz.” dedi.

NYDIG, 16 Şubat günü bir Bitcoin ETF’i kurabilmek için SEC’ye başvuruda bulundu. Onay alması halinde ABD’nin ilk Bitcoin ETF’i olacak fon, Morgan Stanley’nin katılımıyla desteklenecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!