Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Ayda İkiye Katladı: Hedera Hashgraph Nedir?

Hedera Hashgraph (HBAR), aylık grafikte yüzde 80 oranında değer kazandı ve 0,18 dolara kadar çıkmayı başardı. Peki Hedera Hashgraph ve HBAR token nedir?

Hedera Hashgraph (HBAR), iki haftalık grafikte yüzde 20, haftalık grafikte yüzde 52 oranında artış kaydetti. HBAR tokenın günlük bazda kazancı yüzde 16 seviyesinde oldu. Token, Eylül 2019’da gördüğü 0,32 dolarlık ATH seviyesine henüz ulaşamadı.

1.3 milyar dolarlık piyasa değeri bulunan HBAR, piyasa değeriyle 56. sırada konumlanıyor. Tokenın 24 saatlik zaman diliminde gördüğü işlem hacmi 220 milyon dolar oldu.

hedera-hashgraph
Kaynak

Hedera Hashgraph ve HBAR token nedir?

2016 yılında kurulan Hedera Hashgraph, dağıtık defter teknolojisi (DLT) kullanan ve blockchain teknolojisinden daha hızlı ve güvenli olduğunu vadeden bir platformdur. Blockchain konsensüs mekanizmasına alternatif olarak hashgraph mekanizmasını kullanır. Saniyede 10 binden fazla kripto para işlemi gerçekleştirmeyi ve yüksek verimli işlemler yapılmasını hedefler. 

Ağ, aynı zamanda tokenizasyon hizmeti de vermektedir. Kullanıcılar, daha hızlı ve uygun maliyetli tokenizasyon işlemleri gerçekleştirebilir. Tokenize varlıklar, kripto varlıkların veya NFT’lerin alım-satım işlemlerine izin vermektedir. Aynı zamanda, Hedera konsensüs hizmeti (HCS) ile platformdaki herhangi bir uygulama güvenlik katmanına sahip olur. Bu sayede, uygulama içi mesajlar güvenle gönderilebilir.

Ağın yerel tokenı HBAR, ağdaki işlem ücretlerini öderken ve platform içindeki alım-satım işlemlerinde gereken ücretlendirmelerde kullanılmaktadır. Ayrıca PoS sistemiyle çalışan ağda node çalıştıranlara ödül olarak HBAR token verilir. HBAR tokenın toplam arzı 50 milyar olurken dolaşımdaki arzı 7.5 milyardır.

HBAR tokenı listeleyen borsalar; Bitexen, Binance, Upbit, OKEx, Bitcoin.com, Bittrex, Indodax, Huobi, CoinEx, OkCoin, Gate.io ve HitBTC olarak sıralanabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!