Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Norveçli Petrol Milyarderinden Bitcoin Yatırımı

Norveçli petrol milyarderi Kjell Inge Rokke, Bitcoin fiyatının bir gün “milyonlarca dolara” çıkabileceğini söyledi. Rokke’nin sahip olduğu Aker, kripto para pazarına girebilmek için 58 milyon dolarlık yeni bir şirket kurdu. 

1841 yılında kurulan Aker ASA, kendi bünyesinde Seetee adlı yeni bir şirket kuruyor. Başlangıçta 58 milyon dolarlık bir sermayeye sahip olacak şirket, Bitcoin’e yatırım yapacak ve blockchain kuruluşlarıyla ortaklıklar kuracak.

Seetee, gün içinde yayınladığı duyuruyla 1.170 adet Bitcoin satın aldığını açıkladı. Şirket buna ek olarak Blockstream ile ortaklık kurdu.

“Milyonlarca dolara çıkabilir”

Şirketin sahibi Kjell Inge Rokke, pazartesi günü hissedarlara mektup gönderdi. Rokke, dünyadaki yakıt kullanımına atıfta bulunarak finans sektöründe buna benzer bir değişim yaşanabileceğini açıkladı. Aker, petrolün yanı sıra yenilenebilir enerji sektörüne de adım atmıştı.

“İnsanlar, rezerv para biriminin stabilitesini sorgulamaya başlarsa ne olur?” diye soran Rokke, bunun Bitcoin için olumlu bir atmosfer yaratabileceğini açıkladı. Bitcoin fiyatının sıfıra düşme ihtimalini reddetmeyen milyarder, fiyatın bir gün “milyonlarca dolar olabileceğini” söyledi.

bitcoin-rokke-btc-mektup
Rokke’nin hissedarlara gönderdiği mektuptan bir kesit. (Kaynak)

Aker bünyesinde faaliyet gösterecek Seetee’nin Bitcoin’e yatırım yapmanın yanı sıra, sektördeki öncü kuruluşlar ile iş birliği yapması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!