Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Ödeme Sağlayıcısı Bitpay, 2018 Yılında 1 Milyar Dolarlık Kripto Para İşlemi Gerçekleştirdi!

Blockchain tabanlı kripto para ödeme sağlayıcısı Bitpay, 2018 yılında 1 milyar dolarlık ödeme gerçekleştirdiğini açıkladı.

Şirket kendi iş ağına Dish Networks, HackerOne ve Ohio eyaletini de ekleyerek ciddi anlamda genişlemeye gitmiş ve buna bağlı olarak yıllık işlem hacmi de büyümüştü. Buna ek olarak kurumlar arası ödemeler de birçok hukuk firması, veri merkezi sağlayıcısı ve IT kurumları Bitcoin kabul etmeye karar verdikçe büyüdü ve önceki yıla kıyasla %225 gelir artışı elde edildi.

Konu hakkında yorum yapan Bitpay kurucu ortağı ve CEO’su Stephen Pair, Bitpay’in sunduğu çözümün banka havale işlemine kıyasla daha hızlı ve daha ucuz olması sayesinde, kurumlar arası ağın her geçen gün artmaya devam ettiğini vurguladı. Bitcoin’in fiyatı 2018 yılında ciddi bir düşüş yaşasa ve %80 civarı kayıp olsa da, yapılan 1 milyar dolarlık işlem Bitcoin’in kesinlikle dünyadaki sorunlara çözüm olmaya başladığını gösterdiğini ifade eden CEO, çalışmaları hızla devam ettireceklerini de müjdeledi.

Bitpay bunun yanı sıra 2018 yılında ödemelerde yaşanan hataların da ciddi anlamda azaltıldığını ve %8 olan hata payının %1’e düşürüldüğünü vurguladı. Bitpay temel olarak Bitcoin ile ilgili işlemleri desteklese de, firma geçtiğimiz tarihlerde Bitcoin Cash kripto para birimine ek olarak   Circle, Gemini ve Paxos kurumlarının dolar endeksli stabil koinlerinin de platformda desteklendiğini açıklamıştı. Birçok kripto para firması 2018 yılında iş gücünde küçültmeye giderken, Bitpay çalışanlarını 2018 yılında %78 oranında arttırdı.

Özellikle Bitcoin tabanlı ödemelerin ABD ve diğer ülkelerde bu kadar yaygınlaşması ve ödeme sağlayıcı bir firmanın böylesine büyümesi, sektörün gelecek vaat ettiğinin en büyük kanıtı olarak gösterilebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment