Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayland Borsası Kripto Para Ticareti İçin Başvuruda Bulundu

Tayland Borsası (Stock Exchange of Tayland, SET), kripto para borsası olarak da faaliyet gösterebilmek için dijital lisans başvurusunda bulundu.

Tayland Borsası, halihazırda sunduğu finans ürünlerini genişletmek ve kripto paralar üzerinden de hizmet verebilmek için yetkililerle iletişime geçti ve yeni bir lisans başvurusunda bulundu.

SET’in yönetim kurulunda yer alan ve aynı zamanda Menkul Kıymet Şirketleri Derneği’nin yönetim kurulu başkanlığını yapan Pattera Dilokrungthirapop’a göre SET’in amacı dijital para ticaretinde önemli bir rol oynamak. Pattera’nın açıklamalarından bir kesit şu şekilde:

“Menkul kıymet şirketleri SET’in bu başvuruyu yapmasını bekliyorlardı. Daha fazla yatırımcı dijital varlıklarla ilgilenmeye başladıkça bu piyasanın büyüyeceğini düşünüyoruz.”

Eğer SET’in lisans başvurusu onaylanırsa Tayland Borsası, kripto para ticareti için ayrı bir borsa açan ilk borsalardan biri olacak.

Ülkedeki finans piyasalarının düzenlenmesinden Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) sorumlu olsa da dijital lisans başvurularının değerlendirilmesinden Maliye Bakanlığı sorumlu durumda.

Tayland’da dijital lisans almayı başaran ilk borsalardan biri olan Bitkub Group, Tayland Borsası’nın açmayı planladığı bu yeni borsayla işbirliği yapmayı planlıyor.

Ülkedeki lisanslı kripto para borsalarının sayısı git gide artış gösteriyor. Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu bundan kısa bir süre önce bu lisans için yapılmış 7 başvurunun sonucunu açıkladı. Bu açıklamaya göre dört borsa onay alırken bir tanesi ret cevabı aldı. Geri kalan iki borsanın değerlendirme aşaması sürüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment