Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Önemli Bir Boğa Sinyalinin Eşiğinde!

Bitcoin (BTC) günlük periyotta Golden Cross olarak adlandırılan ve finansal piyasalarca oldukça ciddiye alınan büyük bir yükseliş sinyalinin eşiğine geldi.

Bitcoin günlük periyotta Golden Cross olarak adlandırılan ve finansal piyasalarda işlem yapan birçok yatırımcının sıklıkla kullandığı bir yükseliş sinyalinin eşiğinde bulunuyor. Bir varlığın 50 günlük fiyat ortalamasının 200 günlük fiyat ortalamasını yukarı yönlü kesmesiyle oluşan harekete verilen isim olan Golden Cross, finans piyasası aktörlerince göz önünde bulundurulması gereken boğa sinyalleri arasında yer alıyor.

Golden Cross hesaplanışı itibariyle son 50 günde, 200 güne kıyasla daha yatırımcı davranışlarının değiştiğini ifade etmektedir. Diğer stratejilere kıyasla daha uzun bir periyotları baz alması nedeniyle diğer sinyallere göre piyasa FUD’larından daha az etkileniyor.

Bitcoin’de son 30 günde yaşanan yaklaşık %40’lık değer artışının 50 günlük fiyat ortalamasını agresif bir şekilde yükseltmiş olması nedeniyle 200 günlük fiyat ortalaması ile 50 günlük fiyat ortalaması arasındaki fark hızla kapanırken analistler, Golden Cross’un yanılmaz bir sinyal olmadığı konusunda da yatırımcıları uyarıyor.

Öte yandan Bitcoin tarihinde günlük periyotta toplamda 8 defa ortaya çıkan Golden Cross sinyalinin yalnızca 3’ünün uzun vadeli bir ralliye dönüştüğü de altı çizilen noktalardan biri oldu. Diğer 5 sinyal, boğa tuzağı veya oldukça kısa süreli bir yükseliş hareketine dönerken onaylanan 3 sinyal, %180 ile %7000’e yakın yükselişler gösteren büyük rallilere dönüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!