Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Opsiyonları İçin 2.7 Milyar Dolarlık Gün Geldi

Kripto para piyasası, bugün öğleden önce toplam değeri neredeyse 2.7 milyar dolar olan Bitcoin (BTC) opsiyonlarının vade dolumuna tanıklık edecek. Bu, yılın başından beri kaydedilmiş en küçük çaplı ikinci vade dolumu olacak.

Haziran ayı için alınmış toplamda 78.360 tane Bitcoin opsiyonunun vadesi bugün büyük ölçüde Türkiye saati ile 11:00’de dolmuş olacak. Bunların neredeyse %90’lık kısmı, opsiyon ticaretinin en yoğun şekilde yapıldığı Deribit’te bulunuyor.

Bu yılın ocak ayında yaklaşık 4 milyar dolarlık; mart ayında neredeyse 6 milyar dolarlık Bitcoin opsiyonunun vadesi doldu. Bugünkü yaklaşık 2.7 milyar dolarlık opsiyonlar, bu yıl kaydedilen en küçük ikinci sayıyı temsil ediyor.

Max pain, 40.000 dolar seviyesinde

Yılın ikinci çeyreğinin son opsiyonları için max pain noktası 40.000 dolar olarak açıklandı. Opsiyon almış yatırımcılar max pain seviyesine yaklaşılması halinde maksimum zarar yaşarken, opsiyon satanlar maksimum kazanç sağlar.

Max pain teorisi, büyük yatırımcının küçük yatırımcı karşısında manipülatif bir hamle yapabilme yetisine dayanır. Fakat bu teorinin kripto para piyasası özelinde geçerli olup olmadığı, tartışılmaya devam ediyor. Yine de, Genesis Volatility CEO’su Greg Magadini’ye göre “bu gibi vade dolumlarında max pain seviyesine göz atmak” faydalı olabilir.

bitcoin-deribit-opsiyon-vade-dolum-haziran
Deribit’te vadesi dolacak Bitcoin opsiyonlarına genel bakış

Ether opsiyonlarında rekor kırılacak

Bitcoin opsiyonlarında değer bakımından bir küçülme görülse de, bugün Ethereum opsiyonları için değer bakımından rekor niteliğinde bir gün olacak.

Bybt verilerine göre tüm borsalarda haziranın sonu için alınmış toplam değeri 1.3 milyar doları aşan 687.130 tane Ethereum opsiyonu bulunuyor. Bunların 618.381 tanesi Deribit kaynaklıyken, Ethereum opsiyonları için max pain seviyesi 1.920 dolar olarak belirlendi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!