Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Maden Şirketi Bitmain, Ülke Ülke Dolaşmaya Başladı

Bitcoin (BTC) üretmek için kullanılan ASIC cihazlarının en büyük üreticilerinden biri olan Bitmain, Çin’de uygulanan madencilik kısıtlamalarının ardından birkaç farklı ülkeyi değerlendirmeye başladığını açıkladı.

Çin’in Xinjiang, İç Moğolistan, Qinghai, Sichuan gibi bölgelerindeki Bitcoin madencilerine son birkaç hafta içerisinde çeşitli ölçeklerde kısıtlama uygulanmaya başladı.

Bitcoin ağındaki hash oranının düşmesine yol açan kısıtlamalar, bazı madencileri başka ülkelere göç etmeye, bazı madencileri ise ellerindeki cihazları ikinci el olarak satışa çıkarmaya zorladı.

Maden cihazı satışlarını askıya aldı

İkinci el ASIC miktarındaki artış, madencilik sektöründeki dengenin bozulmasına ve fiyatların dalgalanmasına yol açtı. Jiemian News tarafından aktarılanlara göre Bitmain’in ürettiği Antminer S19 model cihazların ikinci eli 15 Haziran’da 40.000 yuandan; 23 Haziran’da 30.000 yuanın altından satılıyordu.

2013’te kurulan Pekin merkezli Bitmain, bugünkü duyurusunda Antminer cihazının spot satışını geçici olarak durdurduğunu açıkladı. Spot satışları durdurma kararının haziran-ağustos aylarını kapsayacağını belirten şirket, eylülden sonra teslimatları sürdürecek.

Şirketin açıklamasına göre halihazırda Antminer siparişi vermiş müşterilere sorunsuz bir şekilde teslimat yapılacak.

Bitmain, bu kararı ikinci el pazarının üstündeki baskıyı hafifletmek ve madencilerin sektördeki yeni şartlara “kolay bir şekilde geçiş yapabilmesini sağlamak” için aldığını açıkladı.

Bitmain çalışanları ülke ülke geziyor

En büyük maden havuzlarından Antpool’un da işletmecisi olan Bitmain, sektördeki şirketlerle başka şekillerde de iş birliği yapıyor.

Forkast.news tarafından aktarılanlara göre Bitmain, 19 Haziran’da Sichuan’ın başkenti Chengdu’da madencilik sektöründen bazı temsilcilerin katıldığı bir toplantı düzenledi. Bitmain’in bu şirketlere yurt dışında nasıl şirket kurulacağı, maden tesisi inşa edileceği, ekip oluşturulacağı gibi konularda yardımcı olduğu belirtildi.

Kendi çalışanlarının bir kısmını da yurt dışına göndermeye başlayan şirket, şu ana dek ABD, Kanada, Avustralya, Rusya, Belarus, İsveç, Norveç, Kazakistan, Angola, Kongo, Endonezya gibi ülkelere ziyaret düzenlendi.

Bu ziyaretlerin, “sektördeki müşterilerinin, yüksek kaliteli enerji kaynağı bulmalarına yardımcı olmak için” yapıldığını belirten Bitmain, şu açıklamada bulundu:

“Bitmain’in, müşterilerinden aldığı destek olmadan büyüdüğü düşünülemez. Bitmain; ortaklarıyla birlikte sektördeki değişimlere uyum sağlamaya çalışırken ‘uzun vadecilik’, ‘sadakat’ ve ‘win-win’ ilkelerine göre hareket etmektedir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!