Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CME Group’un Bitcoin Opsiyonları Yatırımcıları Nasıl Etkileyecek?

CME Group bundan birkaç hafta önce Bitcoin ile ilgili yeni bir duyuru yapmış ve yatırımcıları heyecanlandırmıştı.

Bitcoin tabanlı vadeli işlem sözleşmeleriyle büyük ilgi çeken CME Group, 2020’nin ilk çeyreğinde bir de Bitcoin endeksli opsiyon sözleşmelerini sunmayı planlıyor.

Yeni Açıklamalar

Kripto para yatırımcıları günümüzde CME Group ve Bakkt gibi platformlar aracılığıyla vadeli işlem ticareti yapabiliyorlar.

CME Group ise buna ek olarak bir de opsiyon sözleşmeleri geliştirmeye başladı. Kripto para yatırımcıları bu sözleşmeler sayesinde vadeli işlemlere kıyasla çok daha esnek ticaret seçeneklerinden faydalanabilecekler.

CME Group’un yöneticilerinden Tim McCourt, opsiyon sözleşmeleriyle ilgili yaptığı yeni açıklamalarda bazı ilgi çekici notlar paylaştı. Öncelikle vadeli işlem hacminin gitgide büyüdüğünü söyleyen McCourt, opsiyon sözleşmelerinin de başarılı olacağını düşünüyor.

Vadeli işlem sözleşmeleriyle opsiyon sözleşmeleri arasındaki farklara değinen McCourt, kripto para yatırımcılarının opsiyon sözleşmelerini seveceklerine inanıyor:

Vadeli işlem sözleşmelerinde yatırımcılara birebir oranlar veriliyor. Yani bir varlığın (Bitcoin’in) fiyatındaki hareketlilikler, Bitcoin sözleşmelerinde doğrudan dolar olarak karşılık buluyor. Ama opsiyon sözleşmelerinde işlem fiyatı belirlerken Bitcoin fiyatının yalnızca belli bir kısmını kullanabiliyorsunuz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment