Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitmain Beklenen Yeni ASIC Madencilerini Tanıttı!

Madencilik odaklı ASIC cihazlarının en büyük üreticilerinden olan Bitmain, 9 Ekim tarihinde beklenen iki 17 serisi Bitcoin madencilik donanımını tanıttı.

Jihan Wu tarafından Frankfurt içerisindeki madenciler etkinliğinde tanıtılan S17+ ve T17+ cihazlarının diğerlerine kıyasla çok daha yüksek verimliliğe, hash rate’e ve daha düşük elektrik tüketimine sahip olduğu belirtiliyor. Yapılan tanıtımda S17+’ın 73 TH/s gibi önemli bir hash rate oranına ve 40J/TH + %10 elektrik verimliliğine, T17+’ın ise 64 TH/s gibi bir hash rate oranı ve 50 J/TH + %10 enerji verimliliğine sahip olduğu vurgulandı.

İki donanımın diğer donanımlara kıyasla daha değişik bir ısı dağıtım teknolojisi olduğunu açıklayan Bitmain, hava giriş ve çıkış kanalları arasındaki aralığın yüzde 50 azaltıldığını ve bu sayede hava dağıtımı ile fan sesinin geliştirilmiş olduğunu açıkladı.

Bitmain Güç Kaybetti

2018 yılında bir dizi sıkıntı ile boğuşan Bitmain, Jihan Wu gibi firmanın önemli isimlerinin ve CEO’nun görevden ayrılması ile gündeme gelmişti. Bitcoin Cash hard fork’u sadece Bitmain’i değil aynı zamanda Craig Wright’ı da etkiledi ve iki taraf da ciddi ekonomik ve manevi kayıplar yaşadı.

Bitmain’in eski performansına dönüp dönemeyeceği ise hala tam olarak kesinleşmiş değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment