Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Bir Para Birimi de Olabilir, Dijital Altın da Olabilir

Kripto para şirketlerinden Blockstream’in CSO’su Samson Mow, Bitcoin’in bir elektronik para sistemi mi yoksa dijital altın mı olduğunu tartışan kişilere bir yanıt verdi ve Bitcoin‘in aslında aynı anda ikisi gibi de olabileceğini söyledi.

Bitcoin’in Satoshi Nakamoto’nun belirttiği gibi bir elektronik para sistemi yoksa altının rakibi olan bir dijital altın mı olduğu sorusu yıllardır soruluyor. Kripto para sektöründeki pek çok isim öyle ya da böyle bu tartışmaya katılıyor ve Bitcoin’in tam olarak ne olduğuyla ilgili bir yorum yapıyor. Bu tartışma öylesine büyük bir hal almaya başladı ki kripto para sektörünün dışındaki finans uzmanları dahi konu hakkında beyan vermeye başladılar.

Blockstream’in CSO’su Samson Mow da geçtiğimiz gün bu konu hakkında konuşan isimler arasına katıldı. Mow konu hakkındaki yorumlarını geçtiğimiz günlerde Charlie Lee, WhalePanda, Riccardo Spagni ile ortaklaşa yaptığı Magical Crypto Friends yayınında paylaştı.

Bitcoin’in aslında “aynı anda her şey olabileceğini” söyleyen Mow bunun yanı sıra Bitcoin’in dijital altın olmaya kısmen daha yakın olduğunu vurguladı. Kendisinin konu hakkındaki yorumu şu şekilde:

“Altın bir değer saklama aracıdır ve bu değişmez. Altın tabanlı sertifikalar, araçlar geliştirseniz de altın bir değer saklama aracı olarak kalır. Bitcoin ise istediğiniz her şey olabilir. Şu anda Bitcoin ile yüz milyonlarca dolar değerinde parayı bile çok ucuza aktarabilirsiniz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment