Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain’in Otomotiv Sektöründeki Değeri 20 Milyar Doları Bulacak

Reportlinker tarafından paylaşılan bir araştırmaya göre otomotiv ve havacılık sektörlerindeki Blockchain pazarının toplam değerinin 2029 yılına kadar 20 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Pazardaki verileri değerlendiren ve bunlar hakkında çeşitli araştırmalar yapan Reportlinker, kısa bir süre önce Blockchain teknolojisinin otomotiv ve havacılık sektörlerindeki rolüne ilişkin bir araştırma yaptı. Şirketin araştırmalarına göre Blockchain teknolojisi önümüzdeki birkaç yıl içerisinde bu alanlarda sıkça kullanılmaya başlayacak.

Blockchain teknolojisinde yapılan işlemlerin herkese açık ve diğerlerine göre daha hızlı olmasının büyük bir avantaj olduğunu vurgulayan Reportlinker, otomotiv ve havacılık sektörlerindeki Blockchain pazarının önümüzdeki on yıl içerisinde yılda yüzde 60.35 oranında bir büyüme kaydetmesini bekliyor. Şirketin yayınladığı rapordan bir kesit şu şekilde:

“Otomotiv ve havacılık alanlarındaki Blockchain kullanımının özellikle otomotivde finans, ödeme ve sigorta alanlarına; havacılıkta ise üretim ve tedarik zinciri alanlarına odaklandığını görüyoruz. Bunun başlıca sebebi birbiriyle iç içe geçmiş olan otomotiv ekosistemindeki tedarik zincirlerinin son derece karmaşık bir yapıya sahip olmaları ve bu yüzden siber güvenlik açısından sorun teşkil etmeleri.”

Reportlinker tarafından yapılan araştırmalara göre bu sektörlerde Blockchain kullanan şirketler bu teknolojiyi yukarıda bahsi geçen alanlarda kullanmaya devam edecekler. Şirket ayrıca bu teknolojinin özellikle Kuzey Amerika bölgesinde kullanılacağını öngörüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment