Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Rallisi Bu Veri ile de Destekleniyor: Ekim Ayı Yine Yangın Yeri Olabilir!

Bitcoin fiyatı artış yaşarken Tether’de yaşanan büyük arz artışı da devasa rallinin yakında olabileceğine işaret ediyor.

Tether (USDT), ilk kez 120 milyar dolarlık piyasa değerini aşarak dikkatleri üzerine çekti. Tether’in resmi verilerine göre dolaşımda 120,17 milyar dolar değerinde USDT bulunuyor. Bu miktarın gibi bir oran ile %51,17’si yani 61,49 milyar dolarlık kısmı Tron ağında, 54,48 milyar doları ise %45,34 oranla Ethereum ağında işlem görüyor.

Uzmanlar, özellikle USDT arzındaki bu artışı yatırımcıların stablecoin biriktirdiğini ve kripto paralara yatırım yapmaya hazırlandığını gösteren bir işaret olarak değerlendiriyor. Tarihsel verilere bakıldığında stablecoin arzının artması, Bitcoin gibi kripto paralar için boğa rallilerini tetikleyebiliyor.

Ekim ayı, kripto piyasalarında genellikle yükselişlerin yaşandığı bir dönem olarak biliniyor ve bu nedenle “Uptober” olarak adlandırılmaktadır. Tether’in bu ay içinde USDT arzını 120 milyar doların üzerine çıkarması, Bitcoin fiyatında yeni bir ralli beklentisini daha da güçlendirmektedir.

Binance gibi borsalara yüklü girişler var

On-chain veri ve analiz platformu Arkham Intelligence verilerine göre Tether hazinesinden son 48 saat içinde Binance borsasına 66 milyon dolar, Kraken borsasına ise 20 milyon dolarlık stablecoin transferi gerçekleşti. Bu büyük miktardaki stablecoin transferlerinin yatırımcıların piyasaya güçlü girişler yapmaya hazırlandığının bir göstergesi olabileceği belirtiliyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!