Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Rallisinin Perde Arkası: İşte Sert Yükselişlerin Saatleri ve Nedeni!

Ünlü Çinli milyarder Jihan Wu’nun kripto para şirketi Matrixport, Bitcoin’in (BTC) yıl başından bu yana sergilediği yükselişlerin büyük çoğunluğunun ABD işlem saatleri içerisinde gerçekleştiğini ortaya koydu.

Matrixport tarafından sunulan yakın tarihli bir analiz Bitcoin yükselişinin temelindeki önemli faktörlerden birini gözler önüne serdi. Analizde, Bitcoin’in 10 Mart’tan bu yana %44 yükseldiği ve bu yükselişin %31’lik kısmının ABD borsalarının açık olduğu saat aralığında gerçekleştiği işaret edildi. Matrixport, özellikle ABD bankacılık krizinin kullanıcıları ellerindeki varlıklarla Bitcoin satın almaya yönelttiğini vurguladı.

Öte yandan yılın başından bu yana Bitcoin özelinde yaşanan yükseliş incelendiğinde yine benzer bir tablo dikkat çekti. Ocak 2023’den günümüze kadar yaklaşık %66‘lık yükseliş performansı sergileyen Bitcoin, bu yükselişin %47‘lik kısmını ABD işlem saatleri içerisinde yaptı. Bitcoin buna nazaran Asya işlem saatlerinde %16 yükselirken Avrupa işlem saatlerinde ise sadece %3‘lük bir artış gördü.

Matrixport Araştırma ve Strateji Müdürü Markus Thielen konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

10 Mart’taki düşüşten bu yana Bitcoin %44 oranında yükseldi. Rallinin %31’i ABD işlem saatlerinde gerçekleşti ve bu da Amerikalıların iki elleriyle bitcoin satın aldığının bir göstergesi olarak yorumlanabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!