Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler Kripto Para Borsasının Yanlışlıkla 7 Milyon Gönderdiği Kullanıcı Serbest

Kripto para borsası Crypto.com’un yanlışlıkla varlık transferi yaptığı ve hala bir kısmını geri alamadığı müşterisi hakkında savcılar tutuklama kararı isterken mahkeme, kefaletle serbest bıraktı.

Yerel bir ajansın haberine göre Avustralya Victoria Bölge Mahkemesi’nde 20 Mart tarihinde görülen duruşmada Yargıç Daniel Holding, Crypto.com’un yanlışlıkla para transferi yaptığı Jatinder Singh’in tutuklu yargılanmasına dair talepleri gereksiz buldu ve kefaletle serbest bıraktı.

Singh yaptığı savunmada, 2021 yılında Crypto.com tarafından yanlışlıkla hesabına aktarılan 7 milyon doları yarışma sonucu kazandığına dair iddialarını yineledi.

Savcılar, aktarılan varlığın 2 milyon dolarlık kısmının henüz geri alınamamış olması sebebiyle sanığın tutuklu yargılanmasını talep etti ve 2 milyon doların 1,45 milyon dolarının Malezya’ya aktarıldığı iddia etti. Ancak Yargıç, Hindistan pasaportuna sahip sanığın pasaportuna el konulması durumunda kaçamayacağını belirterek tutuklu yargılamaya gerek olmadığını öne sürdü.

Singh ve fonların aktarıldığı banka hesabının sahibi olan ortağı Thevamanogari Manivel, çeşitli hırsızlık suçlarından yargılanırken her ikisi de suçsuz olduklarını ve gönderilen varlıkları bir yarışma ödülü olarak aldıklarını iddia etmeye devam ettiler.

Neler Olmuştu?

Olay 2021 yılında bir Crypto.com operatörünün Thevamanogari Manivel’e 7 milyon dolara yakın varlığı yanlışlıkla transfer etmesiyle başladı. Ekim ayında gerçekleşen transfer, aralık ayında yapılan yıllık denetime kadar fark edilemedi. Hatanın fark edilmesi ve borsanın mahkemeye başvurması üzerine sanıklar, hesapta belirlen varlıkların bir yarışmadan kazanıldığını düşündüklerini dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!