Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’den Popüler Yapay Zeka Uygulaması ChatGPT ile Akıllı Sözleşme Deneyi

ABD’in en büyük kripto para borsası Coinbase, popüler yapay zeka (AI) uygulaması ChatGPT üzerinde bir akıllı sözleşme deneyi gerçekleştirdi ve sonuçlarını paylaştı.

Coinbase 20 Mart tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı makalede, ChatGPT’yi 20 farklı ERC-20 akıllı sözleşmesinin risk düzeyini tespit etmek üzere bir deneyde kullandığını dile getirdi. Yapay zekanın sonuçlarını kendi manuel değerlendirmeleri ile karşılaştıran Coinbase, ChatGPT’nin gelecek vadettiğini ancak sistem entegrasyonu için yeterli olmadığını belirtti.

Raporda yer alan deney sonuçlarına göre ChatGPT, 20 akıllı sözleşmeden 12’sinin risk puanını manuel sonuçlarla aynı tahmin ederken 8 akıllı sözleşmeyi hatalı değerlendirdi. Hatalı değerlendirilen 8 akıllı sözleşmeden 5’inde yapay zekanın yüksek riskli varlıkları düşük riskli olarak tespit ettiğinin altını çizen Coinbase, bunun tam tersi düşük riskli varlıkların olduğundan yüksek riskli olarak tespit edildiği durumdan çok daha tehlikeli olduğunu dile getirdi.

Bunun yanı sıra yapay zekanın risk değerlendirmesi için yeterli bağlamdan yoksun olduğu ve deneyin aynı koşullar altında stabil sonuçlar vermediğini belirten Coinbase, zaman zaman yapay zekanın mantık yürütülmüş sonuçlardan ziyade varsayılan sonuçlar ortaya koyuyor gibi gözüktüğüne de değindi. Coinbase elde ettiği veriler ışığında ChatGPT’nin hızlı değerlendirmeler konusunda umut vaat ettiğini dile getirdi. Ancak yine de stabil olmaması sebebiyle güvenlik sistemlerine entegre edilmek için gerekli standartları karşılayamadığının da altı çizildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!