Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Circle’dan Fransa Çıkartması: Kripto Paralar İçin 2 Lisans Başvurusu

Son günlerin tartışmalı stablecoin’i USD Coin’in (USDC) ihraççısı Circle, Avrupa girişimlerini güçlendirmek için Fransa’da iki kripto lisansı başvurusunda bulundu.

Circle tarafından yakın tarihte yapılan bir açıklamada, Avrupa’da kayıtlı bir dijital varlık hizmet sağlayıcısı ve lisanslı bir dijital para şirketi olmak için Fransa’nın yetkili kurumlarına iki farklı başvuru yapıldığına yer verildi. Yapılan açıklamaya göre söz konusu başvurular, Circle’ın ürünlerini Fransa’daki müşterilere sunmayı ve Euro destekli stablecoin EUROC operasyonlarını o bölgede güçlendirmeyi amaçlıyor.

Öte yandan EUROC özelinde istikrarlı bir çalışma yürütmek isteyen Circle, Avrupa’da yakın gelecekte yürürlüğe girmesi beklenen MiCA (Kripto Varlık Piyasaları Yasası) yasasının rezerv gereksinimlerine hazırlanmayı planlıyor. Circle’ın halihazırda ABD’nin çeşitli eyaletlerinde ve Singapur‘da stablecoin ihraççısı olarak lisansı bulunuyor.

Circle’ın kurucu ortağı ve CEO’su Jeremy Allaire konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Bu başvuru ile Avrupa büyüme stratejimizi yüksek vitese takmaktan heyecan duyuyoruz.

ABD merkezli Silicon Valley Bank’ın (SVB) çöküşüne 3,3 milyar dolar maruz kalan Circle’ın stablecoin’i USDC, büyük bir dolar sabitliği krizi yaşamıştı. Circle tarafından ABD’nin dışına atılan bu adım, kendisini daha güvenli ve farklı finansal bölgelerde konumlandırma gayesinin bir parçası olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!