Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Gerçekten Regüle Edilmeye Hazır mı?

Ünlü avukat Jake Chervinsky, Bitcoin’in son birkaç gün içerisindeki performansıyla ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

Piyasanın son günlerde ne kadar dalgalı olduğundan bahseden Chervinsky, ABD’deki Sermaye Piyasası Kurumu’nun (SEC) kripto para piyasasına çekimser yaklaşmakta haklı olduğunu düşünüyor.

 Piyasadaki Hareketlilik

ABD’deki Sermaye Piyasası Kurumu (SEC), henüz kripto paralarla ilgili kapsamlı bir regülasyon kararı almadı.

SEC bunun yanı sıra Bitcoin için yapılmış hiçbir ETF başvurusunu da onaylamadı. Bu alanda yıllardır çeşitli çalışmalar yapılıyor olsa da SEC, kripto para piyasasının yatırımcılar için hala güvenli olmadığını söylüyor ve bu yüzden ETF başvurularını onaylamıyor.

Avukat Jake Chervinsky, kısa süre önce sosyal medya hesabından bu konuyla ilgili bir gönderi paylaştı ve SEC’nin tavrını haklı bulduğunu gösterdi. Chervinsky’ye göre Bitcoin’in yalnızca birkaç gün içerisinde yüzde 20 oranında değer kaybetmesi dahi piyasanın henüz regüle edilmiş piyasalar kadar stabil olmadığının bir göstergesi.

Bazı takipçilere göre ise SEC’nin kripto para piyasasına çekimser davranmasının sebebi piyasanın yeteri kadar gelişmiş olmaması değil. Bu kişilere göre SEC, Bitcoin ve benzeri kripto paraları kontrol altına alamadığı için duruma endişeyle yaklaşıyor.

Bazı kişiler ise SEC’nin bir Bitcoin ETF’sine asla onay vermeyeceğini, bunun sebebinin ise Bitcoin piyasasındaki spekülasyonlar olduğunu dile getiriyorlar. Sosyal medyadaki bir kullanıcının yorumu şu şekilde:

”SEC Bitcoin ETF’sini asla onaylamayacak. Yapısı gereği Bitcoin’i bu gibi spekülatif hareketlerden korumak mümkün değil.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment