Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Saldırısı Twitter’a 1 Milyar Dolara Mal Oldu

Sosyal medya Twitter, 15 Temmuz gecesinde çok büyük bir sosyal mühendislik saldırısına uğradı ve onlarca kişinin Twitter hesapları ele geçirildi. Ele geçirilen hesapların eski ABD Başkanı Barack Obama, Microsoft kurucusu Bill Gates, Tesla CEO’su Elon Musk ve bunun gibi oldukça önemli isimlere ait olması ve hesaplardan Bitcoin dolandırıcılığı yapılması ise geceye damga vurdu.

Twitter çalışanlarından birisinin kontrol paneline sızıldığı ve saldırıların bu şekilde gerçekleştirildiği belirtilmekte. Bu durum lider kripto para birimi Bitcoin‘in fiyatında herhangi bir sert düşüşe neden olmasa da aynı durum Twitter için söz konusu değil.

Twitter’ın NASDAQ 100 üzerindeki hisse değerine bakıldığında bunun saldırı sonrasında toplam piyasa değerinin 1 milyar dolarını kaybettiği görülüyor. 28 milyar dolarlık değere sahip olan Twitter, bugünkü borsa açılışını direkt olarak %4 düşüşle yaptı ve 27 milyar dolara kadar geriledi.

TWTR hisseleri ise bu düşüşe rağmen 2020 yılında hala %5 kazançlı durumda. İlerleyen tarihlerde Twitter kaybolan güveni tazelemeyi başaramazsa sosyal medya devinin hem değerinin hem de sektördeki popülerliğinin azalacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Binance, Twitter’ı Bıraktı

Özellikle önde gelen CEO’ların ve isimlerin Twitter’ı kullanmayı bırakması, sosyal medya devinin sonun getirebilir. Binance CEO’su Changpeng Zhao da yaptığı yeni bir açıklamada Twitter güvenli hale gelene kadar Instagram kullanacağını belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment