Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Son 10 Yıl İçinde Diğer Varlık Sınıflarını Geride Bıraktı

Bitcoin, bir varlık sınıfı olarak gösterdiği yüksek performansla özellikle 2020 yılı içerisinde oldukça sık gündeme geldi. Kurumsal yatırımların da etkisiyle statüsünü pekiştiren Bitcoin’in yakın zamanda paylaşılan bir veride de zirveyi korumayı başardığı görüldü. 10 yıl içinde diğer varlık sınıflarını geride bırakarak %203.5 oranındaki getiri oranıyla birinciliği kapan Bitcoin, kurumsal isimlerin de dikkatini çekti. Microstrategy CEO’su da bunlardan birisi oldu.

Kurumsal Bitcoin yatırımları dendiğinde akla ilk gelen isimlerden olan Microstrategy’nin CEO’su Michael Saylor, Charlie Bilello’nun son 10 yıl içinde varlık sınıflarının getirileri üzerine paylaştığı grafiğe istinaden bir açıklama yaptı. Compound Capital Advisors kurucusu olan Charlie Bilello’nun paylaşmış olduğu bu veride, Bitcoin’in Nasdaq, altın, emtia, bono, tahvil gibi birçok varlık sınıfından son 10 yılda çok daha iyi bir performans gösterdiği görülüyor.

bitcoin-varlık
2011-20 arasında en iyi performans gösteren %203.5 oranla Bitcoin oldu. Kaynak

Michael Saylor yatırımcıları uyardı

2011 yılında %1473 getiri sağlamayı başaran Bitcoin, 2014 ve 2018 yıllarında gördüğü yüksek düşüşe rağmen diğer varlıkların bir adım ötesinde kalmayı başaracak kadar iyi bir performans sergiledi. Bu durumu es geçmeyen Michael Saylor da yatırımcılara portföy tavsiyesi verdi. Saylor, şunları söyledi:

“Düşünceli yatırımcılar, verebilecekleri en riskli kararın Bitcoin’i görmezden gelmek veya yeterli yatırım yapmamak olduğunu göreceklerdir. Bitcoin’e yalnızca %1 oranında yer vermek, portföyün %99’undaki düşük performanslı, yüksek riskli varlıklarla tüm serveti yok etmek demektir.”

Saylor’a yorum yapanlar arasında bulunan yatırımcı Rich Rogers da konuyla ilgili bir görüş bildirdi. Rogers, mevcut kullanıcı dalgasının bir değer deposu olan Bitcoin’e geldiklerini söyledi ve ilerleyen zamanlarda BTC’nin faydası, gücü ve işlevi için gelmeye devam edeceklerini dile getirdi.

PlanB’den de benzer bir paylaşım geldi

Popüler Bitcoin analisti PlanB, BTC’nin diğer tüm varlıklardan daha iyi performans gösterdiğini bir grafikte göstererek şunları söyledi:

“Bitcoin diğer tüm varlıklardan daha iyi performans gösterir; daha fazla getiri sunar ve daha az risklidir (evet, doğru okudunuz: daha az risklidir).”

Turuncu nokta 2011-2020 yılları arasında %10 Bitcoin ve nakit parayı temsil ederken lacivert nokta tahvil, altın ve S&P 500 endeksini temsil ediyor. Diğer noktalar ise önemli şirketlerin hisselerini gösteriyor: koyu mavi Facebook, açık mavi Google, sarı Apple, yeşil Netflix ve pembe Amazon.

bitcoin-varlık

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!