Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bank of America: Bitcoin En Popüler Üçüncü Yatırım

Amerika’nın en büyük bankalarından Bank of America, aralık ayı için hazırladığı Fon Yöneticileri Anketi’ni yayımladı. Ankete göre bu ayın en popüler yatırım seçenekleri sırasıyla teknoloji hissesi almak, dolara karşı pozisyon almak ve Bitcoin almak oldu.

Bank of America (BofA) aylık olarak hazırladığı yatırımcı anketini yayımladı. Farklı gruplardaki yatırımcıların piyasalara bakışını ölçen bu anket, Aralık 2020’nin en popüler varlıklarından birinin Bitcoin (BTC) olduğunu gösterdi. Ankete toplamda 576 milyar dolar varlık yöneten 217 fon yöneticisi katıldı.

Bitcoin üçüncü sırada yer aldı

BofA tarafından düzenlenen Fund Managers Survey‘e göre yatırımcının son haftalarda en çok tercih ettiği şey teknoloji şirketlerine uzun vadeli yatırım yapmak oldu. Teknoloji hisseleri popülerlik konusunda sekiz aydır zirveyi çekiyor. Bunlara örnek olarak gösterilebilecek olan Tesla hissesi bir ayda 408 dolardan 639 dolara çıktı.

Yatırımcılar arasında en popüler olan ikinci şey ABD Doları’na karşı pozisyon almak olarak açıklandı. Dolar Endeksi olarak bilinen DXY, bir aylık zaman diliminde 92.64’ten 90.65’e düştü. Anket ayrıca yatırımcıların portföyündeki nakit rezervinin %4’e kadar düştüğünü gösterdi.

bank-of-america-dolar-short
Yatırımcılar dolar karşısında pozisyon almaya başladılar

Bu ayki ankette yatırımcıların en çok tercih ettiği üçüncü şey Bitcoin oldu. 30 gün önce 16,000 dolar olan Bitcoin fiyatı %20’lik artışla 19,200 dolara tırmandı. Bu üç seçeneğin popülerlik oranı sırasıyla %52, %17 ve%15 olarak açıklandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!