Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Borsası Mt Gox Beklenen Planı Sundu

Eski kullanıcılarına neredeyse 150 bin adet Bitcoin (BTC) ödeme yapması beklenen Mt. Gox, bu ödeme sürecinin nasıl yürütüleceği ile ilgili bir plan hazırladı. Mt. Gox avukatı Nobuaki Kobayashi, bugün yayımladığı belge ile ilgili planın Tokyo Mahkemesi’ne sunulduğunu açıkladı.

2014 yılında uğradığı hack saldırısı yüzünden 850 bin adet Bitcoin (BTC) kaybeden Mt. Gox, bu saldırıdan etkilenen kullanıcılarına 140 bin Bitcoin’lik ödeme yapmaya hazırlanıyor. Normalde 15 Ekim tarihinde bir ödeme planı sunulması gerekirken bu tarih 15 Aralık’a ertelendi.

Bitcoin’lerin ödeme planını sundu

Mt. Gox’un avukatı tarafından paylaşılan belgeye göre şirket bu Bitcoin’lerin nasıl ödeneceği ile ilgili bir taslak hazırladı. Belgede şu ifadelere yer verildi:

“Ödeme planının taslağı 15 Aralık 2020 günü ilgili kişiler tarafından teslim edilmiştir. Tokyo Mahkemesi ödeme planını inceleyecek; taslakta yer verilen önerilerin uygulamaya konup konmayacağına karar verecektir. Mt. Gox temsilcileri bu taslağın detaylarını ilgili taraflara uygun zamanda açıklayacaktır.”

Bitcoin fiyatı bundan nasıl etkilendi?

Bitcoin 15 Aralık 14:00 itibarıyla 19,200 doların üstünden işlem görmekte. Mt. Gox’un söz konusu Bitcoin tazminatını ödemesinin piyasada bir satış baskısı yaratmasından endişeleniliyor. Ancak Mt. Gox bu BTC’lerin dağıtımına henüz başlamadı. CryptoQuant verileri borsanın Bitcoin rezervinde bir değişiklik olmadığını göstermekte. Dağıtım işlemlerinin mahkemeden onay alındıktan sonra başlaması bekleniyor.

cryptoquant-mt-gox-bitcoin-btc

Bu sunum defalarca ertelenmişti

Mt. Gox kullanıcıları 2014 yılındaki saldırı yüzünden paralarını kaybetti ve ardından borsaya dava açtılar. Birkaç yıl süren yasal sürecin ardından Mt. Gox’un rezervindeki 140 bin adet Bitcoin’i tazminat olarak ödemesine karar verildi. Borsa bunun için bir ödeme planı hazırlamaya başladı.

Bu planın mahkemeye sunumu birkaç kez ertelendi. Nisan 2019’da teslim edilmesi beklenen plan bu tarihe yetişememiş, tarih Mart 2020’ye kadar ertelenmişti. Mt. Gox temsilcileri bu tarihe de yetişemeyip planı en geç 15 Ekim’e kadar teslim edeceklerini açıkladılar. O tarihte planı hala teslim almayan mahkeme, son teslim tarihini 15 Aralık’a kadar uzattı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!