Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İçin 140 Bin BTC’lik Tehlike: Gözler 15 Aralık’ta

Bitcoin (BTC) ve kripto para yatırımcıları 15 Ekim tarihinden sonra gözlerini 15 Aralık tarihine çevirdiler. Eski kullanıcılarına toplamda 140 bin Bitcoin ödeme yapması beklenen Mt. Gox borsasının bu tarihte piyasayı düşüşe geçirebileceğinden korkuluyor.

Bir zamanlar dünyanın en büyük kripto para borsası olan Mt. Gox, 2014 yılında uğradığı hack saldırısı sonucunda 850 bin BTC kaybetti. Bu o dönemde 473 milyon dolara; günümüzde kabaca 16 milyar dolara denk geliyor.

Bu saldırı yüzünden iflas eden Mt. Gox, iflas sonrasında yaklaşık 200 bin adet BTC’yi geri aldı. Borsaya dava açan Bitcoin kullanıcıları, verdikleri yasal mücadele sonucunda 140 bin adet BTC’yi geri almaya hak kazandılar. Borsanın kullanıcılara bu parayı nasıl dağıtacağı ise 2018 yılından beri kararlaştırılamadı.

Gözler 15 Aralık tarihine döndü

Piyasaya milyarlarca dolarlık Bitcoin sürmesi beklenen Mt. Gox’un avukatlığını Nobuaki Kobayashi üstleniyor. Kobayashi’nin Tokyo’daki mahkemeye şirketin bu 140 bin adet Bitcoin’i nasıl dağıtacağını gösteren bir plan sunması gerekiyor.

2018 yılından beri hazırlanamamış olan bu planın son teslim tarihi 15 Ekim’di. Tokyo’daki mahkeme, yaptığı inceleme sonucu bu tarihi 15 Aralık’a erteledi. Mt. Gox ekibinin bu BTC’ler için hazırladığı dağıtım planını 15 Aralık gününe kadar teslim etmesi gerekiyor.

mt-gox-bitcoin-btc-kripto-para

CryptoQuant bunu “ayı sinyali” olarak tanımladı

Kripto para araştırma firması CryptoQuant, bugün yayımladığı bir paylaşım ile bunun bir ayı sinyali olarak görülebileceğini açıkladı. Borsa, piyasaya 140 bin adet Bitcoin’in girmesinin BTC fiyatının düşmesi ile sonuçlanabileceğini belirtti. Bitcoin fiyatı 8 Aralık günü 18,750 dolara kadar düştü.

mt-gox-kripto-para-bitcoin-borsa

Bitcoin fiyatı bundan etkilenecek mi?

Bitcoin’in 2014 yılındaki zirve fiyatı yaklaşık bin dolardı. Bugün için ortalama 19 bin dolardan işlem gören Bitcoin, değerini 19’a katladı. Mt. Gox saldırısı yüzünden parasını kaybeden eski Bitcoin kullanıcılarının, şirketten tazminat aldıktan sonra kar satışı yapacakları düşünülüyor. Bunun piyasada yaratacağı satış baskısı ise korku yaratıyor.

Fakat Mt. Gox’un bu Bitcoin’leri nasıl dağıtacağı hala bilinmiyor. 15 Aralık tarihi de bu BTC’lerin son dağıtım gününü değil, dağıtım planının son teslim tarihini temsil ediyor. Mt. Gox ekibinin bu teslim tarihi uzun süredir ertelediği ise biliniyor. Bitcoin fiyatı 15 Ekim tarihinde sert bir düşüş yaşamamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!