Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Apple Ortağına Saldırıp 34 Milyon Dolarlık Bitcoin İstediler

Apple ile ortak olan Foxconn, fidye yazılım saldırısına uğradı ve hackerlar 34 milyon dolarlık Bitcoin talep etti. Saldırının şükran gününde yapıldığı aktarılırken şirket verilerinin bazılarının sızdırıldığı açıklandı.

Dünyanın en büyük elektronik şirketi ve Apple ile ortaklığı bulunan Foxconn, 34 milyon dolarlık Bitcoin ödemek zorunda. Şirkete saldırı düzenleyen hackerlar, 34 milyon dolar değerinde Bitcoin’i fidye olarak istedi. Hackerların şirkete ait iş belge ve raporlarını sızdırdığı paylaşılırken çalışanlara ait kişisel bilgilerin veya finansal belgelerin sızdırılan dosyalar arasında bulunmadığı belirtildi.

bitcoin-apple
DoppelPaymer fidye yazılım veri sızıntısı sitesinden bir görüntü.

Yaşanan hack saldırısıyla ilgili bilgi veren Bleeping Computer, saldırının 29 Kasım civarında gerçekleştiğinin doğrulandığını bildirdi. Saldırıya uğrayan şirket tesisinin ise Meksika’nın Ciudad Juarez şehrindeki tesis olduğu açıklandı. Çeşitli elektronik ekipmanların montaj ve nakliyesini yapan bu tesisin ABD’nin birçok bölgesine hizmet verdiği biliniyor.

Hackerlar elektronik üreticilerini hedef almış

Yapılan saldırının DoppelPaymer hackerları tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi. Ardından bu bilgiyi doğrulayan Bleeping Computer, saldırganların yakın zamanda Tavyan’da bulunan ve Apple, Acer, Lenovo, Dell, Toshiba, HP gibi şirketlere üretim yapan Compel şirketine de saldırı yapmaya çalışmış olduğunu aktardı. Hackerlar, daha önce Newcastle Üniversitesi, Banjiay Group SAS, PEMEX gibi şirketlere de saldırı düzenlemiş.

Hackerların fidye olarak istediği 1804.0955 BTC, şu anda yaklaşık 34 milyon dolar ediyor. İddialar arasında hackerların 1200 sunucuya şifre koydukları, bazı yedeklenmiş verileri sildikleri ve şifresiz dosyaları çaldıkları da bulunuyor. Saldırının ardından şirket web sitesinin kapatıldığı söylendi.

Foxconn şirketi hakkında

1974 yılında Tayvan’da kurulan ve dünyanın en büyük elektronik üretim şirketi olan Foxconn; Çin, Hindistan, Vietnam, Japonya, Malezya, Çek Cumhuriyeti, ABD gibi birçok ülkede üretim tesisine sahip. 2019 yılında açıklanan şirketin net geliri 172 milyar dolar olurken Fortune Global 500 listesinin 23. sırasına yerleşti.

Tayvan merkezli Foxconn’un fidyeyi ödemeyi planlayıp planlamadığı bilinmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!