Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Google Play’deki Sahte Kripto Para Cüzdanına Dikkat

Aave genesis ekininden olduğunu söyleyen Marc Zeller yaptığı paylaşım ile Google Play kullanıcılarını sahte kripto para cüzdanı uygulaması konusunda uyardı. Uygulamanın 4.1 yıldız ve bir sürü yorum alması ise dikkat çekti.

DeFi sektörünün önde gelen platformlarından Aave‘in genesis ekibinde olduğunu dile getiren Marc Zeller Google Play kullanıcılarına önemli bir uyarıda bulundu. Twitter hesabından paylaştığı ekran görüntüsü ile takipçilerini uyaran Zeller, Android sistemli telefonlarda bulunan Google Play’de sahte Aave uygulamasına dikkat çekti. Kullanıcılardan private key’lerini istediği öne sürülen uygulamadan maddi olarak zarar gören kişilerin olup olmadığı ise henüz belli değil.

Aave için bir aplikasyon bulunmuyor!

Marc Zeller, yaptığı paylaşım ile kesin bir dille Aave için resmi olarak çıkarılan bir aplikasyon olmadığını dile getirdi. Zeller, Google Play’de bulunan sahte uygulamanın ekran görüntüsünü paylaşarak kullanıcıları uyardı. Zeller, Google Play mağazasında bulunan bu sahte Aave uygulamasının kullanıcılarından private key’lerini istediğini söyleyerek, dolandırıcılık konusunda uyarıda bulundu.

İnsanlar değerlendirme oranlarına kanıyorlar

Marc Zeller tarafından ekran görüntüsü paylaşılan ‘sahte’ uygulama için yapılan puanlama ve yorum sayısı da dikkat çekti. Google Play’de 100’den fazla indirmesi olan ve ortalama olarak iyi sayılabilecek 4.1 puana sahip olan bu Aave Protocol uygulaması kullanıcıların için daha da yanıltıcı oluyor.

Bu indirme ve değerlendirme sayılarını güvenilir bulan bazı isimler Zeller’in paylaşımı altında dahi uygulamanın sahte olup olmadığı konusunda şüpheci yorumlar bıraktılar. Tweete yorum atan bir kişi, “bu kadar yoruma karşı, bir kişinin dolandırıcılık uyarısı mı?” diye sorunca Zeller muhtemelen para ile satın alınmış değerlendirmelere karşı, Aave genesis ekibinden birinin sözü diyerek karşılık verdi.

Marc Zeller tarafından paylaşılan tweetin altına yapılan yorumlardan biri de DeFi araştırmacısı ve Youtuber Chris Blec’i ilgilendiriyordu. Sahte uygulanın yaratıcıları daha güvenilir bir izlenip yaratmak amacı ile tanıtımda Blec’in 10 binin üzerinde takipçiye sahip Youtube hesabındaki Aave vidoesunu kullandılar. Bunu fark eden Youtuber da kendi hesabından Zeller’in gönderisini paylaşarak kullanıcıları bu dolandırıcı aplikasyon konusunda uyardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!