Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Son 2 Ayın En Düşük Seviyesinde: Uzmanlar Nedenini ve Sonlanacağı Fiyatı Açıkladı!

Bitcoin (BTC) fiyatı son 2 ayın en düşük seviyesine gerilerken uzmanlar yaşanan düşüşün nedenini ve sonlanacağı fiyatı açıkladı.  

Bitcoin, son iki ayın en düşük seviyesine gerileyerek piyasada panik havası yarattı. Kripto para piyasasının uzman isimleri son günlerde yaşanan düşüşe gerekçe olarak borsalardaki Bitcoin ve Ethereum (ETH) hacminin azalmasını ve düşük likiditeyi gösterdi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Astronaut Capital’in baş yatırım yetkilisi Matthew Dibb, düşük likiditenin piyasada kolay manipülasyon zemini yarattığını şu ifadelerle vurguladı:

Şu anda Bitcoin gibi majörler kripto paralarda bile kağıt inceliğinde likidite var gibi görünüyor. Zayıflık için doğrudan bir neden gösteremesek de orta ve büyük ölçekli satış işlemleri piyasayı aşağı çekiyor.

Piyasalardaki düşüş derinleşebilir

Kripto para yatırım firması TDX Strategies’in CEO’su Dick Lo ise işlerin daha da kötüye gidebileceğinin sinyalini verdi. Lo, gelişmeler hakkında yaptığı açıklamada kripto para yatırımcılarının ABD hisse senetlerini yakından takip etmesi gerektiğini vurgularken o tarafta yaşanacak bir düşüşün kripto para piyasasındaki kayıpları derinleştirebileceğini öne sürdü.

CEO, düşüşün devam etmesi durumunda yakın vadeli son güçlü desteğin 23.100 dolar olacağını ifade etti:

ABD hisse senetleri de düşmeye başlarsa aşağı yönlü bir ivme kazanabiliriz. 25.200 dolar seviyesi Bitcoin için önemli bir destek ve bunu potansiyel aşağı yönlü ivmelenmede 23.100 dolar izliyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %4 düşüş sergileyen Bitcoin, yazım esnasında 26.350 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!